Morgenkommentar 17.10.2023

OLJE:  Vi ser oljeprisen komme litt tilbake etter man ser US legge mer innsats i diplomatisk arbeid samt at de nærmer seg en deal med Venezuela om eksport. Vi ser dog ikke den store bevegelsen mot nedsiden da Iran på den andre siden uttaler at krigen nærmer seg et punkt der den kan utvide seg i geografisk omfang. Denne usikkerheten hos investorer gjør at vi bare får små bevegelser, men at det mest sannsynlig kan sprekke en av veiene. Der er i slik situasjoner opsjonsstrukturer som eksempelvis Straddle kan være lønnsomt.

AKSJEMARKEDET: Vi går nå ordentlig inn i kvartalsrapportering globalt. Dette betyr at de store selskapene vil styre indeksene fremover. Dette vil gjøre fokuset på FED og renter mindre, og mer styrt av posisjonering inn mot tall.

Denne ukens store selskaper her hjemme er NOD (i dag), DNB på torsdag, TOM på fredag. Hele listen er her.

I USA er det en del bank denne uken, samt Netflix. Under ser dere når FANG aksjene leverer pluss NVDA. Litt mer spredt, men kommer en del info 24, 25, 26 oktober.

NOD: Nordic Semiconductor kom med tall i dag. Omsetning på $135m mot ventet $139,9m. EBITDA på $12,8m mot ventet $12,3m og en bruttomargin på 50,5% mot ventet 50,6%. Litt mindre på topp og brutto, men in line. Det som skuffer mest er guiding for Q4. Der guider de med en bruttomargin på 50% mot konsensus på 50,7%. De ser videre en omsetning på $110-130m mot konsensus på $178m. Dette kan vi ikke annet enn å se på som en skrell.

Aksjen har blitt sakte, men sikkert nedgradert den siste tiden. Vi har dog sett en aksjekurs som har kommet litt tilbake med litt under 10% opp fra oktober bunn. Her kommer vi nok til å se en rød åpning, ikke på hva de har levert, men hvordan de guider for Q4.

DNB – i dag er siste dag DNB kan handle tilbake egne aksjer under tilbakekjøpsfullmakten, samt at de kommer med tall 19. oktober. De har siste tiden handlet om lag 1,25M aksjer i uken. Dette tilsvarer ca 20% av alt volum gjort på kjøpssiden hver eneste dag de siste månedene. Det sier seg selv at en «god kjøper» ikke lenger vil bidra på kjøpstrykket fom onsdag. Nå er det på den andre siden rimelig hyggelig klima i bankaksjer med stigende renter etc samt for DNB særskilt hyggelig med ekstremt sterk oljepris og gode tider for brorparten av deres tunge kunder. På totalen vet man likevel ikke med sikkerhet hvor oljeprisen eller bankaksjer handler nærmeste fremtid. Aksjen handler all time high i ett svært urolig marked og mener vi det er rett å selge seg ut for ett pust i bakken her, hovedsakelig pga bortfallet av tilbakekjøpsfullmakten. 14 dagers RSI tilsier ikke ett kraftig overkjøpt objekt men noe overkjøpt er den ( 14 d RSI 62 ) En short her er naturligvis en vanskelig trade men i ledd med at vi tenker det er best å være selger her så åpner man også for tanken om short og i så fall med en stopp en plass på oversiden da det helst bør snu ganske raskt ned for at man skal være komfertabel med en slik posisjonering.

MAKRO/FX:

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.