Morgenkommentar 26.08.2022

OLJE: Veldig stille i råvaremarkedet. Ca en dollar ned i går, uten de store nyhetene. Det samme gjaldt i de andre råvarene i markedet. Vi ser at USA er litt mer bearish enn Europa, men vanskelig å legge noe vekt på gårsdagens bevegelser og nyheter.

AKSJEMARKEDET: Man skal ikke vente seg de største bevegelsene i dag før Powell prater. Vi så i går litt før-prat fra FED med Kansas FED sin sjef uttale at de kan heve så mye til 4%. Så de er taktisk ute og drypper litt info.

NAS: Norwegian kom med tall i går, og skuffet litt på noen estimater og in line på noen. Aksjen falt ned litt under 9 og var på det laveste på 8,91. Kom seg tilbake over 9 kroner etter hvert. Det kan virke som 9 kroner har en viss støtte, så for de som ønsker litt kortsiktig risk kan en trade her, med en stopp litt under gårsdagens lav være interessant. Med litt risk on i markedet kan vi fort se den aksjen opp mot 9,80-10 kroner igjen.

VIX: For dere som ønsker å hedge Jackson Hole kan VIX være interessant. Vi ser at i Comittment of Traders report ligger markedet ganske mye netto short, noe av det laveste vi har sett de siste 10 årene. Totalbildet viser at VIX er lav på realisert volatilitet, implied volatilitet, det laveste den har vært sammenlignet mot FX vol og Fixed Income vol. Så skulle det komme et sjokk, så kan man fort få en shortskvis i VIXen.

Videre ser vi økning i en økning i VIX call/put ratio og dette har en tendens til å spike i forkant av spikes i selve VIXen.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.