Morgenkommentar 29.04.2022

OLJE: Vi ser oljen stige i etterkant Tyskland fjernet sin motstand av blokkering av Russisk olje. Vi så faktisk mest effekt på WTI enn Brent. Vi så en sterkere WTI til tross for mer olje på lager i USA enn ventet. Vi mener fortsatt at det er videre oppside på brenten.

RBC Capital har uttalt at de har kilder fra flere «government officials» som indikerer at perioden CPC var nede ved Svartehavet var en hemmelig operasjon fra Russland for å teste ut deres asymmetriske disruptive kapasiteter. Dette holdt tilbake 1,2m fpd fra Kazakhstan. Det er høy spenning i olje og gassmarkedet og det virker som begge sider av krigen mer og mer aktivt «weaponizes» olje og gass.

AKSJEMARKEDET: Vi fikk en del selskaper som leverte tall i går, blant annet, AKRBP, NOD, DNB og EPR. Der så vi at markedet solgte EPR kraftig ned etter at guidance rundt marginer og shipping indikerte svakere tall fremover. Headline tall var bedre enn ventet, men det var tydelig at markedet fikk noen usikkerheter bekreftet. Det som var videre interessant var at hverken DNB eller AKRBP leverte noe særlig oppside etter relativt gode tall. Dette er et tydelig tegn på at vi ser aksjer som er «fullpriset» sammenlignet med forventningene. Dette er litt det samme som vi har sett i USA. Nå er det naturlig tidlige å komme med en «call» da vi er tidlig i rapporteringsperioden.

TOM: Tomra kom med tall i dag. Omsetning på NOK 2,5mrd mot ventet NOK 2,51mrd og EPS på NOK 0,96 mot ventet NOK 0,95. Så relativt in line. De økte sin backlog med 16%, men peker mot at inflasjon og supply chain er utfordringer. De går eks. utbytte NOK 6 i dag, så fall mindre enn 1,49% fall er implisitt en positiv dag. De fikk en litt svakere bruttomargin enn ventet på 39,84% mot ventet 42,24%. Mye av beaten på bunn var drevet mindre skatt og drift endte svakere enn ventet. Vi venter derfor at aksjen ikke skal utvikle seg så bra i dag.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.