Morgenkommentar 29.11.2022

OLJE: Det begynner å gå rykter om at OPEC+ kan kutte ytterligere ved neste møte. Møtet er om under en ukes tid (dagen før EU sine sanksjoner inntreffer). Vi må se dette i tråd med at Saudi sin energiminister var kjapt ute og meldte at de ikke skal øke, etter at det ble sendt ut rykter om det i forrige uke. Man bør forvente volatilitet i oljen den neste uken.

Vi legger til at oljen nå handler på nivåer fra før krigen, så markedet har vent seg til det som skjer sørøst for oss.

AKSJEMARKEDET: Vi fikk en bred markedsnedgang i går. Størst nedside i eiendom, energi og IT, mens Consumer Staples klart best (selv om den sektoren også var i minus). En typisk lettelse av posisjoner da man ligger nære trendtaket. Det ble kommentert litt rundt om uttalelser fra FED medlemmer om at renten fortsatt må være høy. Det som er interessant var at vi ikke så noe av det i de andre markedene. Vi så faktisk at yielden på toåring falt litt, noe som tyder på at markedet kjøper 2 årige obligasjoner for de man netto ikke tror renten skal mye mer opp. Vi så ikke FED Funds futures indikere noe særlige høyere rentebane. Vi så faktisk en lavere rentebane. Det eneste man kanskje kunne se det på var at dollaren steg, men det kan like godt være at markedet var litt risk off.

Vi mener fallet i går rett og slett var at markedet tok av litt risk og ser vi mot globale aksjer, tester de trendtaket og vi venter at vi bryter ned igjen. Dette må sees i lys av SP500 indeksen som vi viste til i går.

Man bør vente seg en litt avventende holdninger fremover. Det bør være naturlig at man tar en liten rotasjon ut av risk on aksjer og inn i risk off i det korte bildet.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.