Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,45/fat, opp 0,8% fra igår samme tid, men ned 0,2% siden midnatt. Oljen når 10-måneders høy rett før oljelagertallene i dag. Stor svingninger rundt $50 og vi trenger fortsatt sterke nyheter for å dra oss videre opp herfra.

DOF: Selskapet er enig i hovedlinjene i en større refinansiering. Planen inkluderer hovedaksjonør, større obligasjonseiere og relevante banker. Selskapet skal utstede 1,2mrd aksjer til 1 NOK per aksje. NOK 750m vil bli forhåndstegnet av selskapets største aksjonør Møgster Offshore AS. Fomålet med proveny over NOK 850m skal brukes til å tilby tilbakekjøp av obligasjoner på kurs 50%. Utvanningsgraden for de som ikke deltar i emisjonen vil bli på 90,75%. Emisjonskursen er på 76,58% lavere enn gårsdagens sluttkurs.

OBX: Fra fredag 17. juni kommer det til å bli noen endringer på OBX indeksen. Salmar (SALM), Lerøy Seafood Group (LSG) og Aker Solutions (AKSO) vil bli tatt opp i indeksen, mens Avance Gas Holding (AVANCE) og Nordic Semiconductor (NOD) blir tatt ut av indeksen. Dette vil nok skape litt nedsidepress på AVANCE og NOD, mens de andre kan ventes å få litt kjøperstøtte. AVANCE vekter per dags dato 0,1392% og NOD 0,9183%, så de store endringene blir det ikke.

VALUTA: Hovedfokus er fortsatt på Fed og neste renteøkning samt den videre rentebanen. Yellen hadde ingen tidstabell å tilby under en tale mandag noe markedet valgt å tolke som at neste renteøkning lar vente på seg, godt backet av arbeidstallene fredag. Børser opp sammen med råvareprisene mandag, mens Usd faller noe tilbake. EurUsd 1.1370 med UsdIndex 93.95. Råvarepriser faller noe tilbake i Asia i natt men Aud, Cad og Nok handler alle høyere med råvareprisene og siste tids bevegelser opprettholdes. Australia holder renten uendret og bidrar til en positiv utvikling for Aud. Nok åpner 9.28 med UsdNok nede 8.17.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.