Morgenkommentar


God Morgen

Velkommen tilbake på jobb for mange der ute.

Oljen handler på $43,96/fat, er opp 1,13% siden samme tid i går, og opp 0,88% siden midnatt. I natt ble et oljerør bombet av opprørere sør i Nigeria. Oljen har hatt den svakeste måneden på et år etter at vi ser en økning i amerikanske rigger. Vi var på det laveste nivået i mai og har siden det gått oppover fra drøye 320 rigger til siste måling på 374 aktive rigger. Frykten for at amerikanske svingprodusenter kommer fort tilbake i markedet holder prisene nede.

Axactor: Selskapet har kjøpt sin femte usikrede portefølje i Spania med misligholdte lån. Selskapet melder at porteføljen ble kjøpt på lav ensifret prosentandel av den utestående balansen.

VALUTA: Markedets hadde forventet mer og sterkere stimuli fra BOJ sist uke, da dette uteble har igjen Yen styrket seg og vi handler 102,40 mot Usd. Aud nyter godt av gode råvarepriser og handler over 0,76 mot Usd. Fed holdt rentene uendret sist uke og flere av Feds medlemmer uttaler støtte for å flytte rente høyning ut på tidsaksen. Makrotall underbygger dette EurUsd handler 1,1170 med Usd Index 95,65 Gbp noe sterkere og de korte effektene av Brexit har lagt seg. BOE fortsatt på ballen men markedet er avventende. EU uten store nyheter og det er helst gode nyheter som er mangelvare. Norske handler med oljeprisen og vi har etablert oss over 9,40 nivået som var topp i tidligere range. Norske makrotall på linje med forventinger så fokus blir på Oljeprisen

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.