Morgenkommentar


God Morgen Oljen handler på $49,99/fat, opp 2,3% siden samme tid fredag og flatt siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste enda en økning og er nå på 425 rigger fra 418 forrige uke. Vi venter en videre økning fremover da OPEC her blitt «enige» om å kutte produksjonen.

BANK: ING melder at de skal kutte 5800 jobber i Nederland og Belgia de neste fem årene. Vi ser også at Deutsche Bank kutter ansatte. De annonserte i juni at de kommer til å kutte 3000 jobber og i forrige uke meldte de 1000 nye. Denne storyen ser vi også hos Commerzbank, som melder om at de kommer til å kutte 9600 jobber de neste årene. Banksektoren sliter i Europa i likhet med økonomien generelt. Reguleringer øker sammen med kapitalkrav og rentenivået er så lavt at marginene bankene sitter igjen med er små. Disse jobbkuttene er nødvendige da vi ser flere og flere banker går digitalt og lykkes med dette. I likhet med hva som skjedde i USA der Wells Fargo har fått masse kritikk for å ha åpnet falske kontoer, har Deutsche Bank, Nomura og Banca Monte dei Paschi de Siena SpA også forfalsket kontoer i 2008 ifølge Italienske rettsvesen. Litt positivitet da de sies at DOJ og DBK var nær en avtale på et forlik på $5,4mrd. AFP rapporten er ikke bekreftet.

DNO: Selskapet melder at de har mottatt $37,40m i betaling fra KRG for julieksport. Her er $6,03m for tilbakebetaling for tidligere leveringer. Summen blir fordelt pro rata mellom DNO og deres Tawkepartner Genel. Markedet ventet på dette etter at Gulf Keystone meldte mottatt betaling for Shaikanfeltet og Genel mottatt betaling for Taq Taq feltet.

SSO: Selskapet melder at de selger sin 104MW Utah Red Hills solcellepark. Bruttoproveny er på $28m, bokverdien på prosjektet var på $21m og den totale verdien på balansen var på $137m inkl gjeld på prosjektet.

PGS: Selskapet melder om Q3 flåteoppdatering. De har 33% på kontrakt, 45% på multiklient, dette er ned 2-3pp fra samme periode i fjor og ned 25pp for kontrakt fra forrige kvartal og opp 24pp på multiklient fra forrige kvartal.

VALUTA: Markedet tok nyheten om bankforlik positivt og sendte safe-havenvalutaer svakere selv om siste ord neppe er sagt. EURCHF opp og handler 1.0950 mens Gull nede 1.1315. USD svekket seg etter å ha handlet på sterke siden deler av fredagen. Vi åpner 1.1220 mot EUR så fortsatt innen siste tidsrange. GBP på svake siden og fremskytning av sluttforhandlinger med EU bidrar, GBPUSD 1.2950 med GBPNOK 10.32. Positiv dag på åpne børser i Asia gir svakere YEN 101.50 mot Usd, men også her innen siste tids range. Krona forsetter på sterke siden, fredagens oppgang i oljeprisen åpnet handel under 9.00 mot EUR. 8,95 på morgen kvisten med USDNOK 7.98 og SEKNOK under 0.93. Økt tro på stabil og stigende olje samt forventninger om stabil og økt rentespread gir bra næring til et marked som leter etter stabil yield.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.