Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,02/fat, opp 2,95% siden samme tid fredag og ned 1% siden Oslo Børs stengte. Etter uttalelser fra både Saudi Arabia og Russland. Khalid al-Falih, energiministeren fra Saudi Arabia, mener at oljeprisene kan stige til $60 innen utgangen av året. Russland har vært ute og sagt at produksjonsfrys eller kutt er det eneste riktige man kan gjøre fremover. Videre sier Putin at Russland er klare for å bli med på en avtale med OPEC som begrenser produksjonen. Mange er selvfølgelig skeptiske til hvordan er slik avtale vil bli seende ut eller om det blir en avtale, da tidligere forsøk ikke har gitt noen produktive resultater.

STL: Exane tar opp dekning på Statoil med Underperform og kursmål NOK 125.

ALUMINIUM: Alcoa leverer kvartalstall i dag. Det ventes en topplinje $5306m, en EBIT $409 og en Net Income på $158m. Blir spennende å se på guidingen videre for balansen i alumarkedet. De har i likhet med NHY guidet om et relativt balansert marked. Selskapet Antaikes prognoser tilsier at aliminiumtilbudsveksten i Kina kommer til å akselerere. De mener at både inaktiv og ny smeltekapasitet er forventet å komme inn i markedet innen året er omme, og sammenlignet med tidligere år vil dette legge press på prisene, sier sjefsanalytiker Xiong Hui. Vi har et kursmål på NHY på NOK 40. Vi legger til at en stor del av metallene (kobber, sink, nickel etc) var kraftig opp i går.

VALUTA: Positivitet rundt en økende ledelse for Clinton løfter amerikanske børser og gir USD en push høyere, USD-Index over 97 så vi ser en sterkere USD i de fleste kryss. EURUSD handler 1,1120, GBPUSD 1,2300 og USDCHF 0,9845 unntaket er USDMXN som handler 18,95. I Kina uttaler ledelsen at de ser bedre økonomiske makrotall og vekst samt at gjeldbildet er under kontroll. I Japan signaliseres det at datoen for inflasjons target kan skyves på tidslinjen, Yen faller tilbake, 104 mot USD. Olje trekker Krona sterkere, gårsdagens inflasjonstall som kom inn lavere enn konsensus men fortsatt høyere en Nb sitt target gir ingen nye signaler om lavere rente. EURNOK handler rundt 9,00 etter en tur 9,09 i går formiddag. USDNOK er over 8,10 mens SEKNOK 0,9345. Vi tar med at det kommer inflasjonstall fra Sverige i dag, konsensus er en marginal økning med 0,1 prosent i båre kjerne og totalt (1,5% og 1,2%)

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.