Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,36/fat, ned 0,2% siden fredag samme tid og opp 0,12% siden Oslo Børs stengte fredag. En del OPEC og Non-OPEC medlemmer møttes i Wien i helgen. Ingen avtale enda, men de uttaler at de er i positive samtaler. Flere og flere aktører begynner å tvile på OPEC sin gjennomføringsevne ved et slikt kutt. Tiden vil vise, men frem til det offisielle OPEC møtet 30 november, venter ikke vi noen avtale på bordet.

AKERBP: Selskapet leverte kvartalstall i dag som ikke inkluderte driften til BP Norge da denne sammenslåingen offisielt blir regnskapsført fra 30 september 2016. Ser vi på tallene som ble levert var de bedre enn ventet. Driftsinntekter kom inn på $248m mot ventet $236m. Driftsresultat kom inn på $56m mot ventet $53m og nettoresultatet endte på $63m mot ventet $17m. De guider fremover en CAPEX på $910-930m for 2016, EXPEX på $240-260m, en 2016 produksjon på $118-120mfoepd og en produksjonskost i 2016 på ~$13foe. De ser utbytte på $250m/år noe som gir en utbytteyield på 4,7% ved gårsdagens close. Her har Statoil en yield på 5,1%, Shell 7,4%, BP 6,2%, Exxon 3,6% og Chevron 4,2%. Så fra et utbytteperspektiv er aksjen fullpriset her, men gode tall fra selskapet som fort kan gi aksjen en positiv dag i dag.

BHI/GE: Selskapene skal annonsere en deal på $30mrd der det er snakk om å slå sammen GE sin olje og gassavdeling med Baker Hughes. Pressekonferansen er i dag kl 1330 norsk tid.

OPERA: Avtalen om å kjøpe opp Opera sin konsumentdel har blitt godkjent av regulative myndigheter i USA. Da kan Golden Brick Capital Private Equity Fund I LP fullføre oppkjøpet. Opera sier selv at transaksjonen mest sannsynlig blir gjennomført denne uken.

VALUTA: USD fikk seg ett lite puff mot nedsiden fredag etter omtale at FBI igjen skulle ta en titt på Fru Clintons eposter. EURUSD åpner fredagen 1,0965 med USD Index 98,50. Det underliggende er uforandret, men litt volatilitet rundt. President valget må påregnes. Vår venn Mexikanske Peso falt tilbake med den nye usikkerheten og handler 18,97. I Østen styrker Yen seg noe med makrotall fra industrien, 104,85 mot USD. AUD faller også noe tilbake, 0,7610 mot USD. Norske makrotall fredag på negative siden av forventingene og bidro til en noe svakere NOK. Fokus på rente og olje denne uken EURNOK 9,07 med USDNOK 8,27og SEKNOK 0,9170. Metall prisene nyter godt av den noe svakere USD og handler mot oppsiden, Aluminium på 1710 USDt og Gull 1.275 USDo. Vi tar med at uken er besatt med rentemøter. Japan, USA og England. Konsensus er uendret og spesielt FED forventes å avvente, men høyne i desember. Brexit er fortsatt ett usikkerhets moment, men makro tall har kommet inn bedre enn forventet. GBPUSD 1.2180 med EURGBP 0.9000. I England ryktes det BOE sjefen Carney ikke tar en ny periode når hans kontrakt går ut i 2018.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.