Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49/fat, realtivt uendret siden igår samme tid og flatt siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall viste samme fall i råoljelagrene som API viste tirsdag, et fall på 1,3mfat. Positive meldinger i forhold til en OPEC avtale da det sies at Irak er villige til å bidra med et kutt og Russland sier de vil fryse produksjonen på dagens nivåer.

Børsene i USA er stengt i dag grunnet Thanksgiving. En generelt blandet dag i Asia. Få store nyheter i relatert til Oslo Børs i dag. Vi venter en relativt rolig dag.

BWLPG: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Topplinjen kom inn på $104,8m mot ventet $68,15m. EBITDA kom på $33,39m mot ventet $25,19m. Nettoresultatet endte på $-60,4m mot ventet $-2,59m. Den svake bunnlinjen var drevet av store nedskrivinger. De skriver ned skipene sine med $50m og Aurora LPG med $10,6m. Driften ligger foran det markedet ventet, men med store nedskrivinger ble nettoresultatet svakt. Nettoresultat før nedskrivinger kom på $0,5m. Selskapet sier selv at selv om ratene har vært under press, ser men en liten forbedring da de Asiatiske LPG prisene har økt og arbitrasjevinduet har åpnet opp igjen. Kontraktsdekningen var på 38-49% innenfor VLGC-segmentet og de slo Baltic index med 15% på spot porteføljen.

VALUTA: Siste dagers trend er intakt. USD, børser og metaller stiger alle i verdi. EURUSD nede 1,0535 og vi tester nivåer. Ikke sett siden november 2015. USD Index opp og vi ser 101.85 på morgenkvisten. Fokus på renter og en sterk konsensus på en renteheving i desember. Vi har stengt i USA i dag for Thanksgiving så dagen i dag og morgendagen kan gi lavere handelsvolum og fare for høyere volatilitet. Aluminium, bly, nikkel og sink stiger alle og vi har Aluminium oppe å 1,780 USDt.

Gull faller tilbake med flow ut av safe haven og inn i markedene. 1,185 USDo, og om utvikling fortsetter er 1,1060 nivået fra høsten 2015 neste viktige target. I UK la finansminister frem gode vyer for en trøblete vei fremover. GBPUSD 1,2430 med GBPNOK 10,72. Vi ser CHF sideveis så markedet i Europa slipper ikke helt taket i sin safe haven favoritt. Uro i Italia og frykt for kommende valg i flere Euro medlemsland gir usikkerhet. 1.0730 mot EUR og CHFNOK 8,47. Kroner sideveis siste dager, EURNOK 9,08 med USDNOK 8,6225 og SEKNOK 0,9285. Økt oljepris ikke markeds-mover så fokus på budsjett uro og gårsdagens noe negative investerings tall for oljesektor.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.