Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,75/fat, ned 1,56% siden igår samme tid og opp 0,28% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen kommer litt ned etter en kraftig oppgang og nyheter om fortsatt kraftig produksjon globalt. EIA oppjusterer produksjonsanslaget for USA i 20176 og 2017, mens de holder etterspørselsanslaget relativt uendret. Globalt tar de ned tilbudsanslaget til 97,42m fpd mot tidligere 97,43m fpd og etterspørselsanslaget oppjusteres til 96,99m fpd mot tidligere 96,92m fpd. Så dette blir en global nettoendring fra forrige rapport på 8k fpd fra et tilbudsoverskudd på 51k fpd til 43k fpd. De estimerer en snittpris på brentoljen til $52/fat i 2017.

NANO: Nordic Nanovector har gjennomført en rettet emisjon på ca 4,4m nye aksjer til kurs NOK 114. Emisjonen var overtegnet med stor interesse fra både eksisterende og nye investorer. Kursen var 5,4% lavere en gårsdagens sluttkurs.

PGS: Selskapet er ute og informerer om de tidlige resultatene av byttetilbudet rundt 7,375% senior notes med forfall i 2018. De har fått aksept på ca 94% noe som tilsvarer ca $423m.

DNO: UBS kutter kursmålet på DNO fra NOK 10,5 til NOK 9,5.

NHY: Credit Suisse øker kursmålet i NHY fra NOK 41 til NOK 48. DBK hever fra NOK 34 til NOK 36.

STL: Barclays øker kursmålet fra NOK 160 til NOK 180

STB: RBC hever kursmålet fra NOK 32 til NOK 40, men nedgraderer til underperform fra sector perform.

VALUTA: EUR falt tilbake utover tirsdagen etter oppgangen mandag. EURUSD åpner 1.0720 etter å ha handlet i meget trang range i nattes Østen handel. USD uten store utslag og Index på 100.55. Fokus i USA rettes mot det mye omtalte FEDs rentemøte onsdag neste uke. Konsensus er høyere rente. Vi får også rentemøte i ECB førstkommende torsdag og en viss spenning til Draghi. Tyskland med gode industritall tirsdag noe som er positive nyheter, men neppe nok til å endre dagens politikk. Krona vaker rundt 9.00 mot EUR og hovedfokus mot oljeprisen (se chart) regionalt nettverk rapport kom tirsdag og viser en liten vekst i de fleste regioner og bransjer. Dette er nyheter NB tar med seg inn i rentemøtet neste torsdag. Konsensus er uendret rente men noen aktører ser for seg nedjustering av rentebanen noe som igjen vil være negativt for kronekursen. Det hete boligmarkedet og inflasjons tallene taler mot en slik nedjustering. EURNOK 9.0080 med USDNOK 8.4075 og SEKNOK 0.9200.

Disclaimer