Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,73/fat, opp 5,06% siden fredag samme tid og opp 4,8% siden Oslo Børs stengte. Denne helgen var det møte mellom OPEC og non-OPEC medlemmer. Her har Saudi Arabia signalisert at de vil kutte mer enn tidligere annonsert. Samtidig har en del non-OPEC produsenter sagt at de kommer til å kutte. Et totalt kutt på 558 000 fpd har Ekvatorial-Guinea, Kasakhstan, Malaysia, Mexico, Oman, Russland, Sudan og Sør-Sudan sagt at de kommer til å gjennomføre. Russland har tidligere sagt at de er villige til å kutte 300 000 fpd, så positivt at flere land henger seg på.

QEC: Regionalparlamentet i Quebec har vedtatt en ny hydrokarbonlovgivning. Den nye loven vil gi QEC mulighet til å utvikle Utica skifergassfunn i området The Lowlands. Selskapet har flere områder i som nå en del analytikere oppjusterer verdien på. Pareto hever sitt kursmål til NOK 9/aksje med mulighet for videre oppside.

TEL: Uenigheten mellom konsernsjefen og styrelederen fortsetter. Næringsdepartementet, som eier nesten 54%, har gitt sin støtte til Telenor sitt styret og deltar ikke på møtet i dag. En løsning må komme, og det virker som en av de må tre ned, men hvem det er får tiden vise.

NYE KURSMÅL: DNB: JP Morgan hever kursmål til NOK 145 fra NOK 135, gjentar OVERWEIGHT. AKSO: JP Morgan hever kursmål til NOK 31 fra NOK 30. GJF: Barclays kutter kursmålet til NOK 131 fra NOK 142, endrer til Equal Weight fra Underweight

VALUTA: Oljevalutaer stiger alle etter helgens enighet. AUD, CAD og NOK stiger alle og åpner uka høyere. I USA er fokus rettet mot rentemøte hos FED onsdag, konsensus er høyere rente. USD i positivt terreng i de fleste kryss. EURUSD 1.0560 med USD Index 101,60. CAD positiv med olje, 1,3120 mot USD. I Østen faller Kina børsen, mens Nikkei legger på seg og sender YEN lavere, 115,65 mot USD og 122,15 mot EUR. AUD handler 0,7460 med Kiwi 0,7150. Krona åpner uka sterkere med olje og forventinger om urørte renter på NBs rentemøte torsdag. EURNOK 8,94 med USDNOK 8,4650 og SEKNOK 0,9210.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.