Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,18/fat, ned 0,90% siden i går samme tid og ned 0,68% siden Oslo Børs stengte. IEA kom ut med sin nye rapport i går og indikerer en tidligere balansering enn før. De estimerer nå at markedet er i balanse i Q2. IEA estimerte tidligere at markedet ville balansere i slutten av 2017. Hva som skjer etter H1 er vanskelig å predikere da de kuttene som markedet har blitt enige om nå slutter da. Vi fikk også API oljelagertall i går som viste at oljelagrene vokste med 4,7mfat, bensinlagrene vokste med 3,9mfat, mens destillatlagrene opp 0,2mfat. I dag kl 1630 får vi de offisielle tallene fra EIA. Det som gjelder kortsiktig i oljemarkedet nå er at vi holder oss rundt nivået $55/fat eller høyere. Toppene fra et år siden var på $54,31 og vi har brutt over disse. Tradere globalt ønsker å se at tilbudet av olje faktisk går ned og at vi holder disse nivåene. De neste dagene blir spennende for den videre utviklingen i oljeprisen.

TEL: Selskapet ble ferdig med sitt to dager lange styremøte i går. De sier at både Brekke og Wærstad blir værende i Telenor. Styret sier også at de har blitt enige om en langsiktig plan mot 2020.

YAR: UBS hever kursmålet til NOK 330 fra NOK 275.

NHY: JP Morgan nedgradere til UNDERWEIGHT fra NEUTRAL og kutter kursmålet til NOK 33,50 fra NOK 37.

BANK: Moodys skriver i sin Global Credit Research rapport at de er positive til Nordiske banker, men kan se en tail risk ifht de høye boligprisene. På det positive siden mener de at digitaliseringen og økt effektivitet vil øke lønnsomheten fremover.

VALUTA: Alt er klart for dagens viktige FED møte og en justering av amerikanske renter. Konsensus er helt klart for en heving. Spenningen ligger mer i hva de ser for seg i 2017. EURUSD handler 1,0650 med USD Index 100,90 noe lavere enn gårsdagen. (USDINDEX; https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Dollar_Index). I Østen har vi en blandet børsdag, YEN sideveis og handler rett i overkant 115,00 mot USD. Yuan noe svakere, 6,9050 mot USD. Vi fikk noe høyere inflasjon i Sverige, SEK handler som de fleste andre kryss sideveis. SEKNOK 0,9190 med EURSEK 9,7450. Rentemøte i Norges Bank i morgen, nyheten slippen KL 10. Olje i hovedfokus for krona. EURNOK 8,9660 med USDNOK 8,4170 og GBPNOK 10,6575.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.