Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,34/fat, opp 2,82% siden samme tid i går og opp 06% ned fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen hadde en liten svingom i går ettermiddag. Kl 1630 fikk vi amerikanske oljelagertall som viste lagerbygging på 4,1m fat mot API som viste 1,5m fat. Vi ser også videre kraftig lagerbygging både for bensin og destillater. Destillatlagrene er nå på seks års høy, mens raffinering og import er på rekordhøye nivåer. Vi fikk deretter positivitet i oljemarkedet basert på forventninger om økt etterspørsel fra Kina og at OPEC medlemmer starter å kutte i produksjon. Data fra kinesisk bilsalg som viste en vekst på 13,7% fra 2015 til 2016. Estimatene ligger nå inne for at netto oljeimport vil øke 5,3% til ca 8m fat per dag. Vi fikk også meldinger om at Irak, et OPEC medlem en del ikke venter vil følge OPEC avtalen, at de har kuttet sin produksjon med 160k fpd siden begynnelsen av januar og at ved månedsslutt vil produksjonen være 210k fpd mindre. En del mener at overall så merker man at det er positivitet rundt å følge OPEC avtalen.

TGS: UBS hever kursmålet fra NOK 170 til NOK 198, med en nøytralanbefaling. Etter at TGS på mandag meldte om multiklientsalget for Q4, bykset aksjen opp, for deretter å ende ned. Det har vært en del store aktører solgt seg kraftig ned. I tillegg til at UBS hever kursmålet i dag, har Pareto, Goldman Sachs, ABG og Danske Bank også hevet kursmålet.

VW: Volkswagen har blitt enig om et $4,3mrd forlik med USA. Etter å ha blitt tatt for å jukse med utslippstester i nesten 10 år.

VALUTA: Amerikanske børser likte gårsdagens Trump oppvisning, mens renter og USD ikke likeså. US renter faller tilbake og trekkes USD med seg på usikkerhet rundt den økonomiske agenda til påtroppende administrasjon. EURUSD 1,0635 med USD Index 101,20. GULL stiger og flow inn i safe haven, 1,200 USDo på morgenkvisten. Meksikanske Peso (MXN) faller og handler på all time low nivåer, frykt for politikken til sin nabo selvsagt i sentrum. Metaller fortsetter å stige og får nå hjelp av lavere USD, Aluminium handler 1.765 USDt og Nikkel over 10,200 USDt. I Østen har vi ett blandet børsbilde, Shanghai og Nikkei faller, mens resten av regionen stiger. YEN styrkes og handler 114,50, mens USDYuan 6,89. AUD i medvind, 0,7475 mot USD. Krona svekket seg med oljeprisen onsdag morgen men reverserte når oljeprisen igjen steg over 55 Usdb, EURNOK 9,0575 med USDNOK 8,52 og SEKNOK 0,9485. Vi har hovedfokus mot oljeprisen og rentespread.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg