Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,13/fat, ned 2,09% siden fredag samme tid og ned 0,75% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen fortsetter fallet fra fredag etter at Baker Hughes riggtelling viste en vekst på 15 oljerigger. VI ser at fondsforvaltere fortsatt øker sin longposisjoner. Det er tydelig at markedet ser på $55 nivået for oljen som et ekvilibrium. Her trengs noe stort for å dra oljeprisen en av veiene.

DNO: Selskapet melder om betaling for produksjon i juni 2016. De fikk i august betalt deler av beløpet, men med denne betalingen er fullverdig betaling. Betaling er på $8,41m og deles pro rata med Genel. Det totale fakturaen var på $38,41m, der $30m ble betalt i august.

VIX: Volatilitetsindeksen i USA er nå på ekstremt lave nivåer historisk sett. Ser vi på chartet under er vi på det laveste nivået siden Q3’14. Iflg CFTC data er netto short posisjoner på rekordhøye nivåer. Får å handle VIX kan man handle opsjoner eller ETFer. Om ønskelig ta kontakt så kan vi diskutere den mest effektive posisjoneringen.

MHG: Selskapet utsteder 1,45m aksjer ved konvertering av en obligasjon. Før denne konverteringen var det 450m aksjer utestående.

NHY: ABG nedgraderer til Salg fra Kjøp med kursmål NOK 45.

FRO: Frontline har gitt bud på alle aksjene i DHT holding. Frontline eier fra tidlgiere 16% av selskapet. Budet er et «all share» bud der DHT eiere mottar 0,725 aksjer i Frontline for hver aksje de eier i DHT. Budet gir en implisitt prising på $5,09/aksje for DHT. DHT stengte på $4,4 på fredag.

VALUTA: USD i en liten berg og dalbane. Vi handler i range 1,0650-1,0750 mot EUR. Trump og ny administrasjon i fokus, men fredagens BNP tall kom inn noe lavere enn ventet og trakk USD lavere. EURUSD åpner 1,0720 med INDEX 100,35. Inflasjonstall i dag 14,30 kan bli viktige ( konsensus 0,2 ). Kinesisk nyttår denne uken så langt lavere volum i Østen, NIkkei faller noe tilbake og vi ser USDYEN 114,60. GULL noe høyere med Sink og Bly mens Aluminium og Palladium noe lavere. Krona testet 8,90 igjen fredag men avviste igjen. Vi åpner 8,9250 mot EUR og har USDNOK 8,3340 med SEKNOK 0,9430. Olje i fokus i dag. I morgen slipper NB sine tall for valuta salg i Februar og konsensus er 1 yrd NOK pr dag, samme som i Januar.

( http://www.norges-bank.no/Bank-og-marked/Valutakjop-til-SPU/ ). Valuta salget er kronepositivt og satt i sammenheng med oljepris og renter kan være en driver for videre styrkelse av NOK.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.