Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,09, opp 0,52% siden fredag samme tid og opp 0,87% fra da Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom inn fredag og viste fortsatt videre vekst. Iran fortsetter å øke produksjonen og forventer en produksjon på 4 mfat i midten av april og planlegger å drille 500 nye brønner og øke produksjonen til 4,7m fat ila de neste fem årene.

Børsene i USA er stengt da det er Washingtons bursdag.

NEL: Selskapet er tildelt en rammeavtale i California for utvikling av flere hydrogenstasjoner. Dette er selskapets største ordre for hydrogenstasjoner og selskapet uttaler selv at dette er en positiv inngang til det amerikanske markedet. Det er ingen uttalelser fra selskapet selv rundt verdien på kontrakten.

RENO: Veireno mistet kontrakten for søppeltømming i Oslo. Oslo kommune tar nå over denne jobben. Det har vært sterkt press fra flere siden, men spesielt fra venstresida i politikken om å ta tilbake søppeltømming i kommunal regi og ikke på anbud. Hva som skjer videre får tiden vise, men RenoNorden og Norsk Gjenvinning er to aktører som er aktuelle om det blir en anbudsrunde i fremtiden. I ni Vestfold kommuner tømmer Veireno også søppelet og her uttaler det kommunale selskapet at de ikke planlegger å hente selv utover på tidsaksen, så her er det mye som tyder på anbud fremover.

VALUTA: Vi åpner uka etter en helg uten store nyheter, USD handler 1,0600 mot EUR og en Index på 100,95. Markedet forsetter å vente på Trumps skattepakke og om den kommer slik antydet, spenningen rettet mot flow effekten inn i USA om Trump leverer. CHF sideveis og markedet avventer nyheter rundt Hellas, banker og meningsmålinger i de oppkommende valg. EURCHF handler 1,0650 med USDCHF 1.0030. I Østen stiger Shanghai børsen med 1,25 prosent mens Nikkei er beskjedent i pluss. USDYEN handler 113,10 med EURYEN 120,15. Metaller svakt i pluss med Aluminium på 1.890 USDt mens Gull handler 1.235 USDo. AUD og Kiwi handler opp og vi opprettholder troen på Kiwi og da spesielt mot EUR. AUDUSD 0,7690 med NZDUSD 0,7185 og NZDEUR 0,6795. Krona handler sideveis og hovedfokus mot oljeprisen. Renter, makro og flow er gode argumenter for NOK, men skal NOK appresiere mer må oljeprisen handle mot den positive siden. EURNOK åpner 8.8550 mot EUR i range 8,83-8,89. USDNOK 8.3375 og SEKNOK 0,9365

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.