Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,33, uendret siden igår samme tid og ned 0,48% fra da Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall ble annonsert i går. Råoljelagrene økte med 564k fat mot API som viste et fall på 3,5m fat. Bensinlagrene falt med 2,628m fat mot API som viste et fall på 893k fat. Destillatene falt med 4,924m fat mot API som viste et fall på 4,2m fat. Vi nevnte i morgenkommentaren for et par dager siden at spreaden mellom futurekontraktene for april og mai blir mindre. Det kommer nyheter nå om at en del oljetradere som trader fysisk olje, tømmer sine flytende lagre utenfor Lousiana da det blir mindre lønnsømt å holde på oljen for så å selge den senere. Dette kan føre til tømming av amerikanske lagre, men avhengig av volumene som kommer ut derfra kan det skape et prispress på oljen.

Under kan dere se chartet på hvordan spreaden mellom første- og andrefuturen har utviklen seg den siste tiden

MHG: Selskapet kjøper opp et kanadisk oppdrettsselskap for C$15m som ligger ved østkysten av Canada. MHG skal utvikle en organisasjon på den kanadiske østkysten som skal produsere 15 000-20 000 tonn med slaktet laks hvert år. MHG går også ex. utbytte i dag. Utbytte er på NOK 2,80/aksje.

QEC: Selskapet leverer tall for fjerde kvartal i dag. Omsetningen kom inn på C$4,58m mot ventet C$4m. EBIT kom på C$4,43m mot ventet C$-1m. Bunnlinja endt på C$3,67m mot ventet C$-1m. For året kom tallene inn hhv C$ 17,12m mot ventet C$16m, C$1,53m mot ventet C$-4m og bunnlinja for året endte på C$169k mot ventet C$-4,5m. Regnskapet er drevet av en reversering av tidligere nedjusteringer av verdier da den nye hydrokarbonloven ble introdusert. Dette gjorde at en del eiendeler i Quebec fikk sin verdi oppjustert med C$23,50m. Operasjonelt svakt resultat, men overall et positivt resultat basert på revurderinger av assets som markedet ventet etter hydrokarbonloven ble godkjent.

VALUTA: Onsdagens trend fortsatte gjennom torsdagen, USD faller tilbake mens EUR, YEN samt AUD og NZD styrkes. Markedet har hovedfokus mot Trump og finanspolitikken. Skatter og reguleringer i hovedfokus. Europa med gode makrotall men bakteppet fortsatt preget av geo politikk. EURUSD åpner 1,0590 med Index 100,90. EURGBP 0,8435 mens EURCHF 1.0650. I Østen faller de store børsene noe tilbake. Ønsker om en tydeligere Trump rundt handel tynger. YEN styrkes og da hovedsakelig som lokal safe haven, 112,80 mot USD og 119,45 mot EUR. GULL handler opp, 1.254 USDo mens de andre metaller på gårsdagens nivåer. AUD og Kiwi handler sterkere på makro, 0,7720 mot USD mens Kiwi 0,7230. Vår long «favoritt» NZDEUR, 0,6830. Krona i trang range mot EUR torsdag, 8.80-8.83, vi åpner 8.8280 og fokus er igjen mot oljeprisen. USDNOK 8.3370 med SEKNOK 0,9280. Lite med viktige tall denne uken, tirsdag kommer NB igjen med sine tall for salg av valuta for mars, i februar har de solgt valuta for 1 yrd NOK pr dag. Konsensus er på samme beløp men avvik kan gi kurs utslag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.