Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,33, -4,25% siden igår samme tid og -3,21% fra da Oslo Børs stengte. Oljen falt kraftig i går kveld på bakgrunn av kraftig vekst i amerikanske oljelagertall. Man fikk en bekreftelse på API tallene som viste en kraftig vekst på tirsdag, med EIA tallene som viste en lagervekst for råolje på 8,21m fat. Bensinlagrene var ned 6,56m fat og destillatlagrene var ned 2,68m fat. Vi brøt nå ned fra den oppadgående trenden vi har hatt siden desember og bull tradere flagget det hvite flagget og måtte gi tapt for økte amerikanske oljelagere. Rangen har blitt mindre og mindre da man har hatt tautrekking på økt oljeproduksjon i USA ødelegger OPEC sine kutt eller ikke. Kan fort bli en tung dag på Oslo Børs.

Under ser vi graf som viser amerikanske oljeproduksjon og amerikanske oljelagere

Under ser vi en graf som viser utviklingen for brentoljen den siste tiden

VALUTA: En prognose på fredagens arbeidstall i USA slo positivt ut og styrket USD. Høyere arbeidsdeltagelse gir økt tro på FED og renteøkning neste uke og over 90 prosent av spurte markedsøkonomer sier de tror FED høyner. Flere av de store aktørene i USA nedjusterte vekstraten i USA så en viss urolighet mot børs om anslagene slå til. EURUSD 1.0535, svært nære viktige 1.0520 og brudd her åpner test ned mot siste års «toppnotering» for USD, 1.0339. ECB møte i dag hvor konsensus er uendret, spenning til uttalelser rundt inflasjon og mulig nedtrapping av stimulipakker. I England har svak makro og det faktum at Parlamentet kan veto over resultatet av regjeringens Brexit resultat satt GBP under press. GBPUSD handler 1.2155 med EURGBP 0,8670 og GBPNOK 10,3775. I Østen stiger Nikkei mens Shanghai faller tilbake (+0,31 og -0,74 prosent) Frykt for Kina vekst, geopolitikk og stadig ordkrig mellom Kina og USA slår negativt ut. Yuan faller videre og noteres på 6,91 nivået. YEN svekkes noe med makro samt stigende børs og handler 114,40. AUD og Kiwi faller videre med råvarepriser og metaller som også i natt noters lavere . Aluminium 1.865 USDt mens Sink og Bly tar av 1,6 prosent. Kina og frykt for lavere aktivitet er hovedfokus.

Krona svekker seg med den fallende oljeprisen i tynt USA marked. EURNOK ble handlet over 9,01, men åpner torsdagen 9.0025. USDNOK 8.5525 og SEKNOK 0,9435. Markedet tror på lavere inflasjon enn NB og det har vært ett gap mellom NB anslag og de faktiske i en periode. Intradag er hovedfokus mot oljepris, store utslag i morgensdagens tall vil raskt rette fokus mot renter, rentebanen på NB sitt møte neste torsdag.

KPI t.o.m januar, februar tall i morgen

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg