Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,50 +1,71% siden fredag samme tid og +1,61% fra da Oslo Børs stengte. Oljen fortsetter oppover. Iraq har nå uttalt at de skal oppnå full compliance med OPEC kuttene, da de allerede er på 98%. De uttaler også på den litt negative siden at de ikke vil svare på om de støtter en forlengelse av kuttet eller ikke. Baker Hughes riggtelling viser fortsatt videre vekst og data som kom ut fredag viste en videre vekst på 10 oljerigger. Dette kvartalet har vi hatt den sterkeste veksten siden Q2 2011 med en vekst på 137 rigger.

SBO: Selvaag Bolig kom med en markedsoppdatering i dag på solgte boliger i Q1. De solgte 238 boliger til en totalverdi på NOK 1,284mrd, da en snittpris på NOK 5,4m sammenlignet med en snittpris på NOK 3,9m i fjor. Dette tilsvarer en økning i snittprisen på 38,46%. Selskapet solgte flere boliger enn ventet, men Q1 er et relativt lite kvartal sammenlignet med resten av året med omkring 4% av total EBIT for året. Store variasjoner hos analytikerne på hva prisingen bør være på selskapet fra en NAV på NOK 29/aksje og oppimot NOK 50/aksje.

PGS: Selskapet kom med en flåteoppdatering i dag. 53% på kontraktsseismikk mot 68% samme kvartal i fjor. 21% på multiklientseismikk mot 22% i fjor. 10% steamer mot samme i fjor. 5% står dokket ved shipyard og 11% er stacked/standby mot 0% på begge de to i fjor. Altså er 74% i inntektsgenererende virksomhet mot 90% samme tid i fjor. Selskapet skal frigjøre sine finansielle resultater for Q1 torsdag 11. mai kl 8. Skuffende tall i våre øyne.

VALUTA: Gode makrotall (BNP) dro USD sterkere fredag ettermiddag og kveld. EURUSD åpner uka 1.0675 med Index 100,30 og USD tar tilbake terreng i mange kryss. I Østen har vi en positiv børsdag og alle store børsene handler opp, Nikkei 0,47 prosent, mens Shanghai legger på seg 0,39 prosent. YEN noe svakere uten de store utslagene, 111,40 mot USD og EURYEN 118,95. Metaller holder på siste tid styrkelse tiltross for en sterkere USD, positiv vekst i store økonomier bidrar, Aluminium 1.962USDt. Gull handler 1.248 USDo svakt ned mens Sølv handler 18,223 USDt. Positive arbeidstall og høyere oljepris gir litt styrke til NOK, men EURNOK handler rundt 9,16 med USDNOK 8,58. NB skal selge valuta for 850Mio NOK pr dag i April, noe ned fra Mars ( 900Mio pr dag).

EURNOK

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.