Morgenkommentar


God Morgen

I dag er Memorial Day i USA og markedene der borte er stengt.

Oljen handler på $52,07 +1,16% siden igår samme tid og +0,75% fra da Oslo Børs stengte. OPEC møtet på torsdag gav oss et utfall som ventet, OPEC forlenget kuttet med ni måneder. Markedet hadde tydeligvis ventet et større kutt og solgte ned markedet over 5%. På amerikansk jord ser vi fortsatt at lagrene for olje, bensin og diesel faller, samt at importen faktisk sakte men sikkert fortsetter oppover. Dette forteller et annet bildet enn det mange i markedet påpeker. Lagrene faller og USA øker sin etterspørsel etter olje fra utlandet.

OSLO BØRS: Nå har 99% av market cap på Oslo Børs levert. Justert EPS er på NOK 9,8/aksje mot Q1’16 som var på NOK 7,3/aksje. Det var ventet en justert EPS på NOK 8,8/aksje for Q1’17. OSEBX har gått 15,67% på ett år, mens EPS er 34% høyere.

DNO: På fredag kuttet Bank of America Merril Lynch aksjen til nøytral fra kjøp. De begrunner det med svakhet i oljeprisen samt eksponering mot Kurdistan gir en dårlig risk reward. De nedgraderer Genel og Premier, som også har eksponering mot Kurdistan.

VALUTA: G7 møtet ga få om noen svar på utvikling og samarbeid mellom de store økonomiene. USD styrker seg noe, 1.1165 mot EUR og en Index på 97,40. Rykter om ny raketoppskytning planlagt i Nord Korea gir ny næring til usikkerheten i regionen, GULL på 1.265 USDO mens USDYEN 111.30. Rolig helg i Eurosonen, GBP faller noe tilbake, 1.2830 mot USD og 0,8705 mot EUR mens CHF handler 1.0890 mot EUR. Draghi taler i dag uten at det er forventet nye signaler om stimuli eller renter. I Østen ender de største børsene uendret, Sydney tar av 0,65 prosent og AUD handler ned moe USD, 0,743O. Krona forsetter å handle innen siste tids range, 9,3815 mot EUR og USDNOK 8,4015, GBPNOK 10,7800. I morgen kommer Norges Banks slag av valuta for juni måned. Konsensus er uendret, 850m NOK pr dag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.