Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,44 -0,47% siden igår samme tid og +2,46% fra da Oslo Børs stengte. I går fikk vi API lagertall, en dag forsinket grunnet memorial day. De tallene viste et lagerfall for råoljen på 8,7m fat mot analytikernes forventninger om et fall på 2,5m fat. Bensinlagrene falt med 1,7m fat mot analytikernes forventninger om 1,1m fat. Destillatlagrene økte med 124k fat mot ventet fall på 755k fat. Amerikansk oljeimport falt med 285 fpd til 7,8m fpd. Positive tall, selv etter høye forventninger om lagerfall da «driving season» har startet i USA. Kl 1700 idag kommer de offisielle tallene fra EIA. Det var kontraktsskifte på Brenten i går som også gjør et oljeprisen er høyere.

ORK: Selskapet har investordag i dag. Lite nytt i morgenens presentasjon. Selskapet opprettholder målene om en EBIT vekst på 6-9% i BCG og et utbytte på NOK 2,50/aksje. Selskapet prises til en PE på 18,52x NTM mot Nestle, Unilever og Mondelez som prises til hhv 23,26x, 22,12x og 20,88x. Orkla har et snittmursmål på NOK 84,26/aksje. EPS forventningene ligger på NOK 4,5 for Orkla. Med en prising på 20x får vi en aksjekurs på NOK 91.

NHY: Selskapet handlet kraftig på nedsiden i går og var ned 4,11%. Det var stort volum med mer en 2x tre måneders snittvolum. Aksjen handles til en PE på 11,77x mot peers snitt og median på hhv 12,21x og 11,34x. Så altså midt i rangen. Snittkursmål er på NOK 54,2, litt ned etter en kvartalsrapport som skuffet markedet. Vi har kursmål NOK 52 på aksjen.

EPR: Styremedlem Christian W. Jansson i Europris solgte i går 12 986 aksjer til kurs NOK 37. Etter salget har selskapet hans, Carl Westin Ltd. 243 194 aksjer i Europris.

VALUTA: Amerikanske børser falt noe tilbake, Trump og ryktebørsene styrer markedet. En utvikling der Trump ikke leverer på hjemmebane og faller i unåde verden rundt vil kunne re-vekte børser, renter og USD. Vi ser at markedet kan ha overpriset børsene i troen på reformer. Vi ser videre at om makro bildet endres negativt i USA, åpner det seg en mulig reprising av renter og USD. USD Index 97,00 med EURUSD på 1.1240 noe som er svakere en gårsdagen

GBP handler sideveis, fokus nå mot valget den 8 Juni og varierende meningsmålinger vil gi utslag. GBPUSD 1.2865 med EURGBP 0,8740 og GBPNOK 10,8425. I Østen har vi en positiv børs dag der de fleste bører handler høyere. Nikkei opp 1 prosent mens Hang Seng stiger 0,41 prosent. Makro tall fra Kina kommer i lavere enn ventet og kan tyde på lavere aktivitet enn forventet. YEN handler uendret, 111.00 mt USD , fokus rettes mot Nord Korea og eventuell opptrapping av pågående uro. Svakere USD hat ikke gitt boost til metaller der markedet handler ned fra gårsdagens nivåer. Krona fulgte oljeprisen sørover i går og åpner på disse nivåer, EURNOK 9,4725 med USD 8,4315 og SEKNOK 0,9705. Norges Bank selger valuta for 850M NOK pr dag i Juni, noe som var i tråd med konsensus.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.