Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,63 +0,34% siden igår samme tid og -0,48% fra da Oslo Børs stengte. OPEC eksporterte 25,92m fpd i juni. I H1’15 har snitteksporten vært på 25,02m fpd, ca 290k fpd over samme periode i 2016. Dette drar oljen svakt ned, men asiatiske tradere sier oljen holder seg grunnet geopolitisk uro etter N-Korea sin prøveutskyting og politisk uro mellom Qatar og en del arabiske land. For oss så virker det litt far fetched å si at Qatar uroen er med på å dra oljeprisen oppover. Qatar står for 0,63m fpd av OPEC sine 25,62m fpd altså 2,46%. Vi ser heller ikke i LNG markedet noen særlige endringer i prisen. Ser vi på Henry Hub har prisen ligget mellom $2,83/MMBTU og $3,08 og handler nå på $2,94. Vi mener markedet etter en kraftig oppgang i oljeprisen (8% på en uke) nå er avventende for fredagnes riggtelling og med et svakt håp om at viser videre fall.

PLCS: Selskapet oppdaterte markedet i dag på flåteutnyttelsen. Totalt sett har de 75% utnyttelsesgrad. Av denne utnyttelsesgraden er 75% på kontraktsseismikk, 0% på multiklient, 13% er i transit, 7% på verft og 5% standby. 75% er ganske lav utnyttelsesgrad sammenlignet med samme periode i fjor og hele året i fjor. For Q1 var tallet på 72%, så litt forbedring ifht til det. De venter en utnyttelsesgrad på 90% i Q3.

SPU: Seismikkselskapet Spectrum oppdaterer markedet med en finansiell oppdatering ifht Q2. De venter netto omsetning til å være $30m mot $14m i Q2’16. Markedet venter en netto omsetning på $31,67m, så 5,2% lavere enn hva markedet venter. Litt skuffende og med en flat oljepris, bør nok det bli en litt tung dag for aksjen.

ENTRA: Selskapet kjøper 50% av Sundtkvartalet og blir deretter eneeier av bygget. Transaksjonen er basert på en verdi på NOK 1,59mrd. I Q1 ble Entra sin eierandel vurdert til NOK 767m noe som tilsvarer en markedsverdi på bygget på NOK 1534m. Så ingen særlig «gevinst» ifht bokført verdi på bygget. Positivt da selskapet har en strategi om å eie bygge med lange og solide kontrakter. I Sundtkvartalet er gjennomsnittlig gjenværende kontraktsperiode på åtte år og noen av leietakerne er Skanska, IBM, Manpower og KnowIT. Positivt for selskapet.

DNO: Gulf Keystone melder om betaling på Shaikanfeltet i Nord-Irak. Da er nok ikke en betaling til DNO langt unna.

VALUTA: USA stengt i går, dette la en demper på markedene. De europeiske børser stengte alle litt lavere. I Østen i natt er bildet blandet uten store utslag. USD holder på siste dager styrkelse, 1.1350 mot USD og Index på 96,00. GBP handler 1,2925 mot USD og 0,8785 mot EUR. CHF mot svake siden, 1.0965 mot EUR. YEN handler 113,20 mot USD og 128,50 mot EUR. Flow ut av safe haven svekker YEN, CHF og Gull. Gull på 1.226USDo mens resten av metalpriseneholder siste dagers nivåer. AUD og Kiwi noe lavere enn siste tid topper, 0,7620 og 0,7280 mot USD. Riksbanken oppjusterte noe på korte rentesynet mens leverte ellers som ventet, SEK lavere i det korte bildet EURSEK 9,67 med SEKNOK 0,9805. Lite nytt fra kongeriket her hjemme, krona styrket seg med olje og stor handle i SEKNOK hvor NOK var preferert part. EURNOK 9,4795 med USDNOK 8,3515. FED minutes i dag kan påvirke markedet

EURNOK i det korte bildet;

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.