Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,62 +4,41% siden igår samme tid og +1,10% fra da Oslo Børs stengte. Mye data som har kommet ut de siste dagene som støtter opp under en høyere oljepris. På mandag som vi nevnte i går, sier Saudi at de ønsker å begrense eksporten. I går leverte Anadarko, som har mye skiferoljeproduksjon, at de kutter sin CAPEX budsjett med $300m i 2017 grunnet «a depressed market». Siden oljen brøt under $50 har flere skiferoljesjefer uttalt at de ikke kommer til å investere blindt i nye drillaktivitet. Dette er noe vi har kommentert over lengre tid, at prisen vi er på nå er under cash flow breakeven for sektoren generelt. Vi fikk også API oljelagertall i går kveld som viste et kraftig fall i råoljelagrene på 10,2m fat mot ventet fall på 2,6m fat. Bensinlagrene steg med 1,9m fat mot ventet 614k fall og destillatlagrene viste fall med 111k fat mot ventet 453k fall. Amerikansk oljeimport falt med 568k fat til 7,5m fpd. I dag får vi de offisielle tallene fra EIA.

SDRL: Selskapet oppdaterer markedet på restruktureringen. De har blitt enige med bankene om å forlenge forhandlingene frem til 12 september. De har også fått aksept fra 84% av investorerene i en obligasjon til å forlenge forfallsdatoen fra 31 august til 14 september. Selskapet sier fortsatt at en restrukturering mest sannsynlig kommer til å involvere en Chapter 11 konkursbeskyttelse. De sier også at eksisterende aksjonærer kommer til å få en minimal restverdi for sine aksjer. En kjapp hoderegning forteller oss det samme. Seadrill har i dag en markedsverdi på NOK 1,8mrd eller $255m (USDNOK 8,00). Selskapet har en rentebærende gjeld på $8,18mrd. Tenker man seg at all denne gjelden konverteres til egenkapital tilsvarer dagens markedsverdi 2,75% av den totale gjelden. Man kan nesten da si at Seadrill etter en restrukturering er verdt 2,75% av dagens verdi NOK 0,10/aksje, et kursfall på 97,25% fra gårsdagens nivå.

SUBC: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Omsetning kom på $1022m mot ventet $977m. Justert EBITDA kom på $340m mot ventet $243m. Bunnlinja endte på $146m mot ventet $91m. En god beat over hele linja. Backlogen ved endt kvartal var på $5704m mot $5400 ved endt Q1. Her ventet markedet en backlog på $5427m. Ser man på rangen til analytikerne slo Subsea til og med de høyeste estimatene på EBITDA og net income. Selskapet er positive for de neste 12 mnd og de uttaler at gitt et prisnivå der vi er nå og at effektiviseringen er konsistent, venter de en økning i tildelinger i H1 2018. Ser vi for resten av året, estimerer vi en mer positiv stemning i energibransjen og ser flere prosjekter tildelt. Vi venter at Q3/4 kommer til å være tilsvarende som Q2. Dette bør gi oss en diluted EPS på i hvert kvartal på $0,43. Det bør gi oss en 2017 EPS på $1,7 eller NOK 13,6/aksje (USDNOK 8,00). Aksjen handlet i går med en PE på 15,01x for 2017. Legger vi denne til grunn får vi en aksjekurs på NOK 204.

VALUTA: Økt tro på nedtrapping av rentestimuli sender renter opp i USA. 2, 5 og 10 åring er opp hhv 2,51%, 3,40% og 3,33% det siste døgnet. Dett sender dollar indeksen litt nordover etter litt over en måned med jevnt fall. DXY nå på 94,161, opp fra 93,638 som var bunnivået i går. FED avslutter et todagers møte i dag og markedet venter i spenning på uttalelser derfra da man ikke venter renteheving. Markedet kommer nok til å se etter uttalelser relatert til FED balansen. Fortsatt sterk tro i Europa på nedtrapping av stimuli fortsetter å holde euroen oppe.

Under ser vi Treasury yields 2, 5, 10 år

EURUSD 1,1624, USDNOK 7,99, EURNOK 9,29, SEKNOK 0,9718, GBPUSD 1,30, GBPNOK 10,40

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.