Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,44 +1,12,49% siden igår samme tid og -0,23% fra da Oslo Børs stengte. Etter mye frem og tilbake virker det nå enda mer sannsynlig at London blir børsen for Saudi Aramco istedenfor New York. Mye av denne avgjørelsen kommer på bakgrunn av en omdiskutert endring i London der man snakker om å lage en ny kategori for selskaper som er kontrollert av land. Her vil det være mindre beskyttelse for minoritetsaksjonærer. For LSE vil dette åpne for at flere oljerike nasjoner som Oman, Qatar blant annet sterkere vil vurdere LSE som listing istedenfor andre børser. Planen er at Saudi Arabia skal selge 5% av Aramco og forhåpentligvis hente inn $100mrd. Dette priser hele Saudi Aramco til $2000mrd. Her har det vært mye debatt om prisingen er riktig. Rystad Energy hadde i utgangspunktet verdivurdert Saudi Aramco til en verdi på $400mrd, basert på diskontert fri kontantstrøm fra alle oljefeltene deres. I mars, i et grep på å øke verdien av Saudi Aramco, endret kongedømmet skatteraten for Aramco. Med den nye skatteraten er verdivurderer Rystad Energy Aramco til $1400mrd. Det er også gjort en vurdering på oljeprisen har et snitt på $75/fat long term. Et annet analysebyrå har brukt en annen metode å verdivurdere Aramco og har kommet fram til en verdi på mellom $1000-1500mrd. Vi har diskutert lenge at Saudi Arabia vet at det er et sprik mellom deres egen verdivurdering og hva investorene og analytikerne mener selskapet er verdt. Når man også ser på at de har lagt til en long term oljepris på $75/fat, skjønner man at oljeprisen må høyere for å i det hele tatt komme til en verdivurdering markedet blir enige om. Vi mener derfor at Saudi Arabia vil gjøre det de kan for å løfte oljeprisen før en notering for å øke verdien av Aramco. Dette virker så viktig for dem at de nok er villig til å la det gå utover generell drift. Uansett vi har sett det i hele 2017, Saudi Arabia agerer i markedet og ser an reaksjonen. Får de ikke det prisoppgangen de ønsker, kommer de med nye tiltak. Vi er positive til oljeprisen utover høsten basert på at Saudi Arabia kommer til å «do whatever it takes» og at vi nå ser at amerikansk skiferolje ikke er effektive enda til å tåle en oljepris under ~$45.

VALUTA: Dollaren kommer litt tilbake etter en bounce nordover. DXY var nede på 93,15 før den i går gikk opp til 94,1. Den handler nå på 93,792. Økonomiske data som kommer ut i dag kan virkelig på virke USDNOK. Kl 10 får vi norsk registert arbeidsledighet og kl 1430 vår vi BNP tall fra USA. Teknisk sett ligger vi på støttenivå og mye interesse rundt disse nivåene her. Se chart under.

EURNOK 9,2790 USDNOK 7,9345 EURUSD 1,1693 GBPNOK 10,3800 GBPUSD 1,3087 SEKNOK 0,9677

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.