Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,28/fat uendret siden igår samme tid og -0,61% siden Oslo Børs stengte. Man begynner å se en reversering i oljeprisen og bensinprisen. Oljeprisen spiket til $53, men har deretter falt ned mot $52. Slik det ser ut nå kan det se ut som det er en kortsiktig bunn. For bensinprisen ser vi at vi snart er tilbake der vi var før Harvey slo til. Mange raffinerier melder at de kommer back online og etterspørselen øker. I dag får vi API oljelagertall som kan være interessante og skape intradagstøy. Vi venter flat til lagervekst for råoljen, og lagerfall for bensin.

SAS: Flyselskapet leverte kvartalstall i dag. Omsetning kom på SEK 12 210m mot ventet SEK 12 070m. EBIT kom på SEK 2 094m mot ventet SEK 1 367m. Bunnlinja før skatt endte på SEK 1 973m mot ventet SEK 1 256m. Veldig gode tall fra SAS etter en sterk sommer, positive valutaeffekter og effektivisering. De venter at høsten kommer til å være en periode med lavere fyllingsgrad. De kommer til å fly med flere seter og venter ikke å fylle disse, men venter større etterspørsel neste år som vil fylle opp kapasiteten. Vi venter en positiv børsdag for SAS i dag.

VALUTA: De amerikanske markedene var stengt i går, det er små utslag i valuta og råvarer. Nord Korea problemet er uendret og det politiske spillet fortsetter. EURUSD åpner tirsdagen 1,895 med USD Index 92,55. I Europa svekker EUR seg noe i forkant av torsdagens rentemøte i ECB. EURYEN 130,05 med EURCHF 1,1385 og EURGBP 0,9205. Gull, 1.340USDo med Aluminium på 2.113USDt og Platinum på 1.010USDt. Norske kroner falt noe tilbake i går på usikkerhet, lavere børs. EURNOK åpner 9,2885 og USDNOK 7,8080 og GBPNOK 10,0910. Fokus på olje og børs her hjemme, boligtall kommer KL 10.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.