Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,17/fat +0,44% siden igår samme tid og -1,27% siden Oslo Børs stengte. Oljen har hatt en positiv uke etter vi har hatt rapporter fra EIA og OPEC som indikerer vekst i etterspørselen og etter at raffineriene etter hvert kommer back online etter orkanperioden vi har vært igjennom. Lite handelsvolum i natt og vi ser oljen litt ned fra toppene sine. WTI ligger ann til en 5% stigning denne uken og Brent til en 2,5% stigning. BP sjef Bob Dudley uttaler at han ser oljeprisen i $50-60 fremover. Ser vi teknisk på Brentoljen ser vi en kortsiktig range mellom $54,66 og $56,66. Vi tror vi skal ned å teste $54,66 før vi skal videre opp.

NORD-KOREA: Landets ledere skjøt opp en rakett i natt som var den lengste de har skutt ut. Børsen i Japan åpnet først i minus, men har nå kommet seg tilbake i plussterritorie. Nikkei 225 var ned 0,33% på det verste i natt, men handler nå opp 0,5%. Tydelig at dette er blitt den nye normalen for de asiatiske markedene. Vi ser det samme for Asia 50 indeksen, som nå handler i pluss.

STL: Fearnley nedgraderer Statoil fra akkumuler til reduser og kursmålet endres fra NOK 150 til NOK 147.

VALUTA: USD faller noe tilbake med makro, raketter og mindre panikk i kryptovalutaer. EURUSD handler 1.1920 med Index på 92,06. Blandet børsbilde i USA hvor Nasdaq tar av 0,48, mens DOW handler på all time high nivåer. Renter faller noe tilbake, men i øvre sjikt av siste tids range. Blandet børsbilde i Europa uten store nyheter, EuroStoxx 50 opp 0,16 prosent. GBP stiger med høyere rente etter at markedet nå ser økt sannsynlighet for renteøkning i korte bildet og BOE signaliserer likeledes. GBPUSD 1,3410 med EURGBP 0,8885 med GBPNOK 10,5550. SNB holdt renten uendret i Sveits, i takt med konsensus og neppe positivt for alle long CHF posisjoner. EURCHF handler 1,1490 hvor 1,15 fremstår som viktig i en videre svekkelse av CHF ( se chart under ). CHFNOK handler 8,1675 og brudd mot oppsiden i EURCHF kan være godt nytt for gamle valutalånskunder. I Asia reagerer valutamarkedet lite på dagens rakettoppskytning. YEN noteres 110,50 mot USD mens AUD vaker i området rundet 0,8000 mot USD. Krona utfordret nedsiden i går, men reverserte på morgenkvisten. Vi ser EURNOK 9,370 med USDNOK 7,8750. NOK har ikke handlet i takt med høyere oljepris så kan synes fokus rettes mot rentemøte neste uke.

EURCHF siden starten 2015

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.