Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $58,85/fat -0,34% siden fredag samme tid og +1,54% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste et fall på råoljelagrene på 761k fat mot ventet fall på 3,4m fat. Raffineribruken økte med 1,3m fpd (positivt etter orkanene). Bensinlagrene økte med 1,5m fat mot ventet fall på 921m fat. Destillatene, inkluder diesel og varmeolje, falt med 4,5m fat mot ventet 2,2m fat fall. I dag kl 1630 kommer de offisielle tallene fra EIA. Russlands Novak sier at OPEC må avslutte sin oljekuttavtale når etterspørselen øker, noe han venter skjer til sommeren. Han sier at markedet kanskje ikke er balansert innen første april og han vil senere vurdere om en forlengelse bør skje, men en avgjørelse rundt det er for tidlig nå. En tone vi også hørte fra OPEC møtet fredag. De avventer og ser ann markedsutviklingen. Vi vil minne på at Saudi Aramco skal børsnoteres og 5% skal selges. Det har vært uenighet om verdien til selskapet da Saudi selv mener verdien ligger omkring $2000mrd, mens en del profesjonelle aktører mener halvparten.

MULTI: Multiconsult har vunnet en kontrakt med Zesco, det nasjonale energiselskapet i Zambia. Kontrakten er på NOK 28m. Dette tilsvarer NOK 1,067/aksje eller 1,22% siden gårdagens close. Ser vi ifht til antall aksjer i fri flyt tilsvarer det 1,95% fra gårsdagens close.

YAR: Nordea oppgraderer Yara til Kjøp fra Hold med kursmål NOK 420. ABG oppgraderte aksjen for noen dagen siden og økte kursmålet fra NOK 350 til NOK 400. De peker på økte urearpriser og blant annet Egypt har blitt kvotert priser på over $300/tonn, første gang siden sommeren 2015. Aksjen stengte i går på NOK 361,50 og har steget 18% på ca 3 uker.

VALUTA: Amerikanske renter stiger og gir USD positivitet. EURUSD bryter ned under motstand og åpner for handel ned mot lave 1.1500 (se chart). Det er forventninger om at FED høyner rentene på desembermøtet som trekker. USD Index stiger og handler 93,00 som tilsier at USD stiger i de fleste kryss. Amerikanske børser forsetter å holde på siste tids høyder. Trumps skattereform igjen på agendaen. I Østen har vi ett blandet børsbilde, Kina opp på gode makrotall fra industrien mens Nikkei svakt lavere. Frykt for økte skatter for utenlandske selskaper i USA slår negativt ut i regionen. YEN handler 112,50 mot USD og 132,40 mot EUR. AUD og Kiwi faller tilbake, 0,7860 og 0,7195 mot USD. Råvarer og metaller uten store utslag, Gull under 1.300USDo, safe haven plasseringer faller med geopolitisk ro. Aluminium på 2.130USDt og Platinum på 932USDt. I Norge kom AKU arbeidstall ut KL 0800, 4,2 prosent som er ett tick ned fra siste og bedre enn konsensus. Krona svekket seg noe i USA markedet i går. EURNOK opp over 9,30 og handler 9,3050 mens USDNOK tog ett byks med den positive USD, 7,9020 handles. Olje, makro og renter er positive uten at det materialiserer seg i Krone kursen

EURUSD i 2017

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.