Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $57,48/fat -2,33% siden fredag samme tid og -0,59% siden Oslo Børs stengte. Brenten virker som den avslutter sin femte strake uke med prisvekst og totalt 10% opp i september. Det er har vært en «positiv» story på tilbudssiden med trusler fra Tyrkia mot Kurdistan som kan stenge tilbudet av olje derfra, samt flere analyser som peker på økt etterspørsel fremover. Vi legger til at spreaden mellom WTI og Brent er på neste $6/fat.

PGS: ABG nedgraderer fra Hold til Selg og kursmålet endres fra NOK 20 til NOK 15. SEG, verdens største seismikkonferanse, var tidligere denne uken. Det som kom ut derfra var at multiklient (MC) salgene bedrer seg, men markedet er fortsatt svakere enn det mange analytikere har antatt. Vi har valgt tidligere å ikke gå inn i PGS grunnet den svake utviklingen i ordreboken, og kommer til å avvente til vi ser positive tegn der. Skipsredere må nok forberede seg på en del nedetid i Q4 og Q1. Det er vanskelig å predikere hvordan Q3 ser ut. 24. konsesjonsrunde vil nok ha gitt selskapet noen gode late sales, men orkanen Harvey satt mye av Mexicogulfen ut av spill i 3-4 uker. Området rundt Houston og GOM har ca 40-50% av verdens seismikksalg. Vi legger til at ABG nedgraderer sektoren, Magseis til Hold fra Kjøp, men opprettholder TGS og Spectrum på KJØP. Vi har ikke tro på seismikk før vi ser noen positive tegn i rapportene. PGS og TGS leverer tall 26. oktober.

DETAILJHANDEL: Detaljhandelsindeksen kom n på morgenkvisten og viste en utviklin på -0,6% m/m mot ventet +0,2%. Omsetningsvolumet i bensinstasjoner og dagligvarebutikkene samt butikker med salg av byggevarer og apotekvarer bidro til nedgangen. Omsetningsvolumet for netthandel og salg av sportsutstyr hadde derimot en økning i august. Headline negativ for XXL, med detaljer positivt. Overall negativt for sektoren generelt. Nøytralt for Europris og KID.

VALUTA: Amerikanske markedet er blandet i mottagelsen av Trump administrasjonens nye skattereform. Det kan synes som om veien til mål ikke ligger helt åpen. Amerikanske børser stiger noe men utslagene er små. Renter og så mot oppsiden mens USD handler noe lavere enn gårsdagens topp. EURUSD på 1.1780 med Index på 93,10. Økonomiske indikatorer for Eurosonen peker oppover og underbygger makrotall. ECB og stimuli pakker vil komme under press for en nedtrapping og derav høyere renter. Europeiske børser, foruten Spania steg alle i går og løfter EUR høyere. Index på 94,05. Det slippes inflasjonstall fra så vell EU som USA i dag. I Østen har vi en positiv børsdag, Nikkei eneste med negative tall. Små utslag i valuta, USDYEN på 112,75 med EURYEN 132,70. AUD og Kiwi , 0,7840 og 0,7210 mot USD. Gull handler noe høyere enn torsdagens laveste, 1,287USDo. Arbeidstall her hjemme i dag KL 10,00 Det er ellers lite nyheter av betydning. Makro bildet positivt, mens krona fortsetter å utfordre nedsiden. EURNOK 9,3650 med USDNOK 7,9560 og SEKNOK 0,9785.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.