Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $59,30/fat +1,72% siden igår samme tid og 1,9% siden Oslo Børs stengte. Oljen har $60/fat i syne etter en sterk positivitet grunnet uttalelser fra Saudi Arabia om at de kommer til å stå bak en forlengelse av oljekuttet. WTI lagger fortsatt etter produksjonen i USA har tatt seg tilbake etter orkanene. Spreaden er nå på $6,75/fat. Oljeprisen har vært sterk i Q4 og slutten av Q3 grunnet geopolitisk risiko i Midtøsten, tegn på et mer stabilisert marked og forventet forlengelse av oljekuttene. Oljelagrene i USA faller sakte, men sikkert på 5år snitt, selv om at vi har sett en utflating i trenden der de siste par månedene. Vi legger til at Kronprinsen av Saudi Arabia uttaler at børsnoteringen av Saudi Aramco følger sporet og at valuation kan være mer enn $2000mrd. Markedet fortsetter i en positiv trend og forventningene har bygd seg kraftig opp nå.

KOG: ABG oppgraderer aksjen til KJØP fra HOLD og endrer kursmålet fra NOK 125 til NOK 165. De peker på at selskapet har lagget mot det norske markedet samt forsvarssektoren globalt. Selskapet hadde CMD i går etter kvartalsrapporten. Det ligger fortsatt en del spennende kontrakter i pipen samt at de har fått kontroll på kostnadene på maritimavdelingen. Selskapet uttalte på CMD at de opprettholder sitt 2016-20 vekstmål om 10% årlig omsetningsvekst. De har lagget her de to første årene og mye kan pekes på en for stor optimisme relatert til materialisering av forsvarskontrakter. Vi har KOG i vår modellportefølje.

VALUTA: ECB ga markedene en god boost i går, renter uendret og de vil fra nyttår nedskalere sine obligasjonskjøp ut 2018 før de avsluttes. Det viktigste var dog at de vil reinvestere sine beholdninger over tid slik at stresset på markedet vil bli redusert. Rentene vil bli holdt på dagens nivå lenge. EUR falt tilbake og handler 1.1645 mot USD og en Index på 93,75 ned fra 94.80 på samme tid i går morges. Euro Stoxx 50 endte dagen opp 1,35 prosent. Amerikanske børser fulgte godstemningen i Europa, foruten Nasdaq ender de store børsene med positive tall. USD Index 94,70 opp fra 93,70 i går på samme tid. Spenning rundt valg av ny Fed president, kan synes som valg av en kandidat som favoriserer lave renter øker. GBP sideveis, 1,3140 mot USD og 0,8865 mot EUR, mens CHF falle noe tilbake, 1,1630 mot EUR. I Østen stiger Nikkei, HangSeng og Shanghai mens Sydney faller noe. USDYEN 114,20 med EURYEN 132,85. AUD forsetter å falle mot USD, 0,7640. Riksbanken i Sverige holdt som ventet renter og politikk uendret, SEK handler svakere mot EUR og USD. Norges Bank leverte også som ventet, uendret på renter og politikk. Krona handler mot svake siden selv med oljepris over 59USDb. EURNOK 9,5175 med USDNOK 8.1825 og SEKNOK 0,9775.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg