Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $62,43/fat +3% siden fredag samme tid og +2,9% siden Oslo Børs stengte. Oljen fortsetter oppover, drevet av blant annet fredagens riggtelling. Utviklingen vist -7 oljerigger i USA, det største ukesfallet siden mai 2016. Vi har tidligere pekt ut en korrelasjon mellom utviklingen på oljeprisen (WTI) og utviklingen på riggtellingen. Før har det gått mellom 19-24 uker fra en kraftig endring i oljeprisen til en retningsendring for riggtellingen. Det har nå gått 20 uker siden WTIen handlet på $43. Den handler på nå $55,82, en oppgang på nesten 30% siden juni i år. På bakgrunn av uttalelsene fra skiferoljeprodusentene på deres kvartalsfremleggelser om at de skal øke produksjon, venter vi om ikke for lenge at vi begynner å se en vekst i riggtellingen. CFTC tallene kom også på fredag og viste en kraftig økning på brutto long og netto long i WTI. Brutto long er på sitt høyeste siden mast og brutto short er på sitt laveste på to måneder. Med andre ord, markedet ligger ekstremt long og WTI har steget 30% og Brent har steget 40% siden 20. juni… Brent har en RSI på 73,52, og nivåer over 70 betyr ofte overkjøpt. De forrige gangene oljeprisen hadde en RSI på dette nivået var 25 september og da var RSI på 78,76 og gikk deretter fra $59-55. Forrige gang før der var 8 juni 2016, og da var RSI på 74,97 og oljeprisen gikk deretter fra $52,66 til $41,89 før den snudde opp igjen.

NAS: Flyselskapet leverte trafikktall i dag. De leverte en yield på 0,39 mot 0,42 i samme periode i fjor og 0,39 i september. De fikk en RASK på 0,34 mot 0,37 i samme periode i fjor og mot 0,35 i september. Kapasiteten økten med 31% og var på 6965m km mot passasjertrafikken på var på 6088m km. Noe som gav selskapet en fyllingsgrad på 87%, 1p.p. lavere enn samme periode i fjor. Selskapet han rapportere om gevinster (realiserte og urealiserte) på NOK 180m i kvartalet på finansielle posisjoner. Alt i alt, en litt skuffende rapport i våre øyne, men svakere tall sammenlignet med i fjor og med september.

VALUTA: Arbeidstallene fra USA fredag viser fortsatt vekst, flere jobber skapes og ledighetsraten falt til 4,1 prosent. Positive tall for dem som forventer en rentejustering på Feds møte i desember. Børsene i positivt terreng og USD handler noe sterkere. EURUSD 1.1605 med Index på 94,90. EUR Index på 93,65 som er på linje med fredag. Det er lite nytt i Europa, en viss spenning rundt situasjonen i Spania. EURCHF 1.1635. I Østen har vi en blandet børsstart på uka, Nikkei og Shanghai med positive tall mens Sydney og HangSeng faller noe tilbake. USDYEN på 114,40 med EURYEN på 132,75. AUD på 0,7650 mot USD. Geopolitisk mildvær gir oss lavere Gullpriser, 1.268USDo, mens resten av metallprisene handler mot oppsiden. Aluminium på 2.180USDt, Nikkel og Sink på årsbeste. Arbeidstallene her hjemme viste også økt sysselsetting, ledighetsraten ned til 2,4 prosent. Tall fra Industrien viser noe fallende ordre tilganger. Boligmarkedet relativt sett sideveis. Krona handlet innenfor smal range, vi åpner uka på EURNOK 9,4835 med USDNOK 8.1725 og SEKNOK 0,9680.

Disclaimer: Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.