Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $61,28/fat -1,23% siden igår samme tid og -0,87% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen tynges på bakgrunn av uttalelser fra Saudis Energiminister om at oljemarkedet kommer til å fortsatt være i overvekt av tilbud frem til mars 2018. Han viste selvfølgelig en villighet til å forlenge kuttene utover i 2018. Dette venter hele markedet. Han sier «Vi må innse at ved utgangen av mars kommer vi ikke til å være på det nivået vi ønsker, nemlig fem års snitt, det betyr at en forlengelse kommer på en eller annen måte». Han uttaler også at de ikke ønsker høy volatilitet i markedet som gir en usunn etterspørsel. Så det vi kan oppsummere fra disse uttalelsene er som følger, OPEC kommer til å stemme for en forlengelse da de merker amerikansk skiferolje vokser mer enn ventet og det trengs fortsatt tiltak for å kutte lagrene globalt. Vi legger til at Norges Bank har sendt en anbefaling om at Oljefondet ikke skal investere i olje og gass aksjer. Dette er på bakgrunn av Oljefondets store eksponering mot oljesektoren ved at inntektene er oljepenger og at Norge er deleier i Statoil. Olje og gass står for 6% av fondets benchmark.

SEISMIKK: Credit Suisse endrer kursmålene på TGS og PGS. TGS får kursmålet sitt øket fra NOK 215 til NOK 220. PGS får derimot sitt kursmålet senket fra NOK 20 til NOK 12. Her er det tydelig hvem markedet har tro på. Markedet har tydelig i disse perioder lite tro på PGS og deres gearede business. CEO Rune Olav Pedersen var ute i går og uttalte at selskapet ikke trengte å hente penger da han mener at lånebetingelsene ikke vil bli brutt. Pedersen følger inn i Reinhardsens fotspor som en evig optimist. Vi kan tydelig seg på grafen under hvordan markedet har handlet disse aksjene dette kvartalet. PGS er ned 34% dette kvartalet, mens TGS er relativt uendret.

VALUTA: Det ble en svært positiv dag torsdag for verdens børser og MSCI, Morgan Stanley World Index, steg med 0,8 prosent, Størst oppgang på to måneder. I USA stemte Representantens Hus igjennom første del av Trumps skattereform, men det er i Senatet spenningen ligger. Gode selskapstall hjalp videre til å løfte Dow og de andre Wall Street børsene. USD handlet svakere med en mulig ny riksrett sak mot Trump, fremmet av seks demokrater. EURUSD handler 1,1810 med USD Index på 93,55. I Europa faller EUR tilbake etter en voldsom onsdag, vi åpner fredagen med Index på 94,80 og EUR svakere i mange kryss. Stimulipakker og avvikling av dem kan bli skjøvet utover på tidslinjen, tilsier lave renter og er positivt for børsmarkedet. I England sliter May videre, makro, Brexit samt økt fokus rundt hennes person øker presset. De siste makro tilsier videre at høyere rente synes trekke lenger ut på tidslinjen. GBP handler 1.3230 mot USD og 0,8930 mot EUR. I Østen følger markedene foruten Kina opp den positive børsbildet. YEN handler noe sterke 112,50 mot USD og 132,80 mot EUR. AUD fortsetter å handle lavere med makro, 0,7560 mot USD, mens Kiwi mer uendret. Krona styrket seg noe torsdag, EURNOK åpner fredagen 9,67fx75 med USDNOK 8,2000 og SEKNOK 0,9775. Det var lite med norske nyheter torsdag så Krona handler mye på ryggen til de internasjonale markedene. Øker appetitten for EUR er risk for en svakere Nok klart tilstede og vice versa.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.