Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,50/fat +1,07% siden igår samme tid og +1,31% siden Oslo Børs stengte. Forties rørledning har sluttet helt å levere olje inntil den er reparert. Det meldes om at det er usikkert på når det det skjer. Dette er første gang på noen tiår at oljeleveranser i Nordsjøen stoppet opp grunnet force majeure. Forrige gang man hadde en slik stor tilbudsstopp var i 1988 med Piper Alpha ulykken da 167 arbeidere døde etter en gasseksplosjon på en oljeplattform. Forties rørledningen hadde oppstart i 1975 og har fungert helt siden da.

NHY: JPMorgan kutter kursmålet i Norsk Hydro til NOK 57 fra NOK 61,50 og går til Nøytral fra Overvekt.

AKERBP: Selskapet har sendt inn tre Plans for Development and Operations (PDOs) for Valhall Vest, Ærfugl og Skogulfeltene. Disse tre feltene er ventet å generere inntekter på NOK 100mrd i hele sin levetid, med en oljepris på $60/fat. Venter ikke noe kursbevegelse basert på dette i dag.<

VALUTA: Ny usikkerhet rundt den beryktede skattereformen i USA sendte. Børsene til røde tall på closen. Renter steg i etterkant av ECB sitt rentemøte og US2Y yield oppe på 1.823. USD styrket seg med renter, børs og ECB. EURUSD handler 1.1785 etter en tur 1.1850 i forkant av ECB møtet. USD Index 93,60. Draghi og ECB holdt renter og politikk uendret, som ventet, men han ble oppfattet som dovish. En rekke positive makrotall fra EU hadde åpnet for spekulasjon om at ECB ville kunne lempe på stimuli pakker, i hvert fall kuttet på tidsaksen. EUR svakere, Index på 94,50 og EUR svakere i mange kryss. SNB og BOE holdt også, som ventet, sine renter og politikk uendret. I England er fokus mot Brexit og Mays vanskelige vei mot målet. GBPUSD 1.3440 med EURGBP 0,8770. I Østen faller børsene. Tankan rapporten i Japan kom igjen inn på sterke siden og gir ett positivt bilde av Japans Økonomi. YEN handler 112,20 mot USD og 132,25 mot EUR. AUD forsetter å gjenvinne terreng, 0,7685 mot USD med Kiwi 0,7025 mot USD. Norges Bank leverte som ventet, fremsynet neste renteøkning og så en myk landing for boligmarkedet og økt lønnsvekst. Summen av informasjon ga oss en styrket NOK. EURNOK åpner fredagen 9,7610 med USDNOK 8,2800 og SEKNOK 0,9815.

Chart viser renteviften til Norges Bank, inflasjonsforventninger samt kanskje meste interessant

Oljepris mot NOK valuta Index TWI.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg