Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $66,55/fat +0,89% siden fredag samme tid og +1,22% siden Oslo Børs stengte. På fredag fikk vi CFTC rapporten. Tydelig her at de totale volumene har falt da netto long har falt seks av de syv siste uken (Chart 1). På den andre siden ser vi at forholdstallet mellom long og short (chart 2) ikke har endret seg like mye. Det betyr at long og short posisjoner endrer seg parallelt. Vi så faktisk et opptikk i forholdstallet, noe som betyr litt færre shortposisjoner. Dette kan være noe av forklaringen på hvorfor oljeprisen har holdt seg såpass stabil den sisten tiden. Vi ønsker å se en økning i antall shortposisjoner før vi kommer til å si at oljeprisen skal videre sørover. Ser på mellom Brent og WTI er det tydelig at markedet er mer bullish til brent. Long vs short i Brent økte, mens den falt i WTI. Ser vi på shortsykelen (chart 3) for WTI er det fortsatt ingen tegn til en kraftig sell off og starten på shortsykel nr 11. Alt i alt, de CFTC tallene vi så indikerer en flat utvikling i oljeprisen.

OSLO BØRS: For de som liker å se på det charttekniske, har Oslo Børs brutt ned av en oppadgående trend. Vi ser to naturlige teknisk støttenivåer, 793 og 770 poeng.

MHG: BlackRock melder om kjøp av 2,7m aksjer. De eier nå 24,8m aksjer og er over 5% meldegrense. Lakseaksjene har falt tilbake etter en kraftig lakseprisøkning. Vi tolker denne oppgangen som en del hastekjøp før påske. Kraftig økning i underliggende produkter gir ofte en boost i aksjekursene og motsatt. Lakseprisene for denne uken ligger rundt NOK 65/kg i motsetning til forrige uke på NOK 70-72/kg. Etter at vi tok gevinst i MHG på NOK 158,5/aksje, stengte den i går på NOK 151,20. Utbytteyielden (basert på fjorårets utbytte) ligger nå på 8,07%. Dette er attraktivt for investorer som søker en god direkteavkastning og er nok noe av svaret ved at BlackRock øker på nå. Vi ser fortsatt en mulighet for et videre fall i lakseprisen og at lakseaksjene kan følge med. Vi må huske at for halvannen måned siden handlet lakseprisen på NOK ~50/kg.

VALUTA: En rekke negative selskapstall krydret med økt frykt for handelskriger sendte USA børsene sørover mandag. Fed-møtet starter i dag, men resultatet fra møtet slippes først onsdag aften kl 1900 norsk tid. Alle børsindekser faller over 1 prosent, USD Index ned til 89,45. EURUSD 1,2335. Europeiske markedet slites også av frykten rundt handlekrig. En enighet mellom UK og EU over en overgangsløsning ble inngått mandag. Enighet gir Pund et løft. GBPUSD handler 1,4035 med EURGBP på 0,8790, GBPNOK omsettes 10,82. Inflasjonstall i UK i dag, mens ZEW Indeksen slippes i Tyskland. CHF faller noe tilbake med enighet i Europa, EURCHF 1,1750 og store target her er 1,2000. I Østen er børsbildet noe blandet, Nikkei tar av 0,6 prosent, mens Shanghai stiger 0,34 prosent. YEN faller noe tilbake, 106,35 mot USD og 131,40 mot EUR. AUDUSD 0,7710. Det kan synes som er regjeringskrise er avverget her hjemme så fokus igjen kan rettes mot olje, renter og børs. Krona svekket seg mye av mandagen, men styrkes nå etter avklaring på løvebakken. EURNOK 9,5050 med USDNOK 7,7025 og SEKNOK 0,9435.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.