Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $67,87/fat -0,56% siden igår samme tid og -0,77%% siden Oslo Børs stengte. Qatar uttaler at det er for tidlig å avslutte OPEC kuttene da investeringene fortsatt er lave. Energiministeren i Qatar uttalte også at han støtter en permanent OPEC løsning i samarbeid om Russland. På den andre siden kommer det nyheter fra Texas om at produksjonen er så høy at rørledningene sliter å transportere all oljen som hentes opp. Dette legger press på prisene.

KID: KID interiør annonserer om Q1 omsetning. Omsetningen økte med 8,3% til NOK 274,9m. Like-for-like vekst var på 3,3%. Nettsalg økte med 54,1%. Konsensus så er veldig få aktører venter en omsetning NOK 267m, så KID leverte bedre enn ventet. Antall handelsdager var 75. Gode tall fra KID.

NHY: Norsk Hydro har forlatt forhandlingsbordet og valgt å saksøke lokale brasilianske myndigheter. Alunorte, som er eid av Hydro, stiller spørsmål til kvaliteten til rapporten som pekte på at Hydro hadde forurenset vannet.

NAS: Flyselskapet leverte trafikktall for mars. Yielden kom på NOK 0,35 mot ventet NOK 0,35. Tilgjengelig setekilometer (ASK) opp 44% mot ventet 39,2% og RPK opp 38% mot ventet 39,9%. Denne veksten var drevet av tidlig påske. Positivt at yielden er på oppadgående trend. Man kan vente seg at april blir negativ sammenlignet med i fjor. Aksjen har kommet seg over sin tidligere bunn etter emisjonen og viste støtte der i går. Tallene i dag bør hjelpe aksjen på nordsiden.

VALUTA: Trump og Kina i fokus, nye signaler om økte tollsatser fra begge parter kom inn etter børsslutt torsdag og sender futures ned. Oppgangen fra i går er således spist opp. USD handler litt sterkere men utslagene er små. USD Index på 90,20 og vi har EURUSD 1,2225 Arbeidstall i dag blir som vanlig viktige. Børsene i Eurosonen hadde en sterk dag i går, spenning mot markedets tolkning av siste nyheter rundt toll og avgifter. Euro Stoxx 50 la på seg solide 2,78 prosent torsdag. Euro Index på 96,60, EUR stort sett sideveis . Detaljhandel fra EU kom inn lavere enn konsensus. GBP faller noe tilbake mot USD men holder stand mot EUR. 1,3990 mot USD og 0,8745 mot EUR. CHF handler 1,1780 mot EUR og 0,9630 mot USD. I Østen faller børsene, utslagene er dog begrensende. Nikkei ned 0,3 prosent. YEN handler 107,30 mot USD og 131,25 mot EUR. AUD handler 0,7670 mot USD. Boligprisene stiger her hjemme og synliggjør tro på fremtiden. Makro og børs trekker positivt, oljeprisen likeså til tross for intradagsutslagene i Brent prisen. EURNOK åpner som i går, 9,6020 mot EUR etter en teste på 9,56 nivået i går. USDNOK omsettes 7,8500 og SEKNOK 0,9310.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.