Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $72,14/fat +0,61% siden igår samme tid og +0,77% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går og viste et lagerfall på 1m fat mot ventet fall på 1,4m fat. Bensinlagrene falt med 2,5m fat mot ventet 277k fat fall. Destillatene falt på 854k fat mot ventet 268k fall. Alt i alt, positivt for oljeprisen. I dag kommer de offisielle tallene fra EIA.

MONO: Monobank leverte tall i dag. Konsensus veldig tynt av det vi har (Pareto+ABG). Netto renteinntekter på NOK 68,76m mot ventet NOK 68,5m. Bunnlinja endte på NOK 10,06m mot ventet NOK 14,40m. De melder om en annualisert ROE på 7,6%. (4x bunnlinja/avg EK i kvartalet). I våre modeller ser vi på de siste tolv måneder og da har Monobank en ROE på 4,91%. De prises til en PB ved gårsdagens slutt på 1,58x. Vi mener at med en slik PB prising og en så lav ROE, er denne aksjen kraftig overpriset i våre modeller. Legger vi godviljen til og bruker deres annualiserte ROE er den fortsatt kraftig overpriset. Legger vi konsensusestimatene for 2018 til grunn får vi en prising som ligner på NOFI og KOMP, men KOMP og NOFI bruker da historiske og ikke forward tall. Alt i alt, MONO leverte svakere enn hva markedet ventet og den er kraftig overpriset i våre modeller. De må ha en bunnlinje på 110% høyere enn dagens kvartal for å nå ROE målene som ligger i konsensusestimatene. All honnør til Monobank om de klarer det.

AKERBP: Aker BP leverte produksjonstall for Q1 i går kl 1530. De produserte 158,6k fpd i Q1. Dette lavere enn Bloomberg konsensus på 161,8k fpd. Aksjen fikk en liten bevegelse på nedsiden. Teknisk sett har aksjen en RSI på 77,5 og med en oljepris på over 70 og høye forventninger til aksjen i forkant av tall, mener vi fort at man kan bli skuffet og få en tur nedover mot 200 igjen.

SDRL: Seadrill sin Chapter 11 – reorganiseringsplan – ble godkjent av U.S. Bankruptcy Court for the Southern District of Texas. Dette betyr at selskapet vil komme tilbake innen 60-90 dager, med mindre gjeld og som et reorganisert selskap.

DNO: Genel rapporterer om betaling på Tawkefeltet på $56,44m. DNO sin andel er på $42,37m. De har også fått $5,24m som er 3% av total produksjon. Dette er mindre enn de meldte om i forrige måned.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.