Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $73,19/fat uendret siden igår samme tid og +0,41% siden Oslo Børs stengte. I går kom EIA oljelagertall ut. Råoljelagrene vokste med 6,2m fat mot 3,4m som API viste. Bensinlagrene vokste med 1,2m fat mot API som viste vekst på 1,6m fat. Destillatene falt med 0,5m fat mot API som viste 4,1m fat fall. Råoljelagrene er nå på det høyeste siden desember. Amerikansk produksjon økte også til rekordnivåer. Total produksjon er nå på 10,62m fpd. Oljeprisen tok seg først et dykk sørover, men ble kjøpt opp. Vi mener fortsatt at usikkerheten med Iran utveier annen informasjon inntil videre. Oljeprisen er som nevnt over, relativt uendret på 24 timer.

VEI: Veidekke leverte tall i dag. Omsetning kom på NOK 7,02mrd mot ventet NOK 6,83mrd. EBITDA på NOK 78m mot ventet NOK 175,30m. EBIT på NOK -61m mot ventet NOK 42,65m. Bunnlinja endte på NOK -57m mot ventet NOK 35,15m. Selskapet endte kvartalet med en book to bill på 0,94x. Alle segmenter utenom Entreprenør leverte svakere enn samme periode i fjor. Som du ser i grafene under sliter selskapet med å gjøre om omsetningsvekst til bunnlinjevekst. Skuffende tall fra selskapet. De prises dog med en PE på 11,92x mot peers på 15,33x. Utbytteyield er på 5,11%, noe som er bedre enn peers. Så alt i alt, god valuation på selskapet sammenlignet med peers, men skuffende tall i dag bør sende aksjen litt ned.

TEL: Utbytte på NOK 4,2/aksje i dag.

ORK: Selskapet fortsatt å kjøpe aksjer i går. De kjøpte 575k aksjer til kurs NOK 73,98/aksje.

SUBC/MDR/CB&I: Aksjonærene i McDermott stemte for å slå seg sammen med CB&I. Det gjør at SUBC trekker budet sitt på $7/aksje for MDR. Vi venter liten/ingen reaksjon på dette i SUBC kursen i dag. MDR var tidlig ute og takket nei til budet.

VALUTA: Sentralbanken i USA, Fed, holdt som ventet renten uendret under sitt møte i går. Inflasjonen er sentral og litt endring i ordlyden rundt forventningene gir tro på at renten kan endres ved neste møte. USD holder på siste tids styrkelse og vi har EURUSD 1,1985 med USD Index på 92,35. Amerikanske børser endte på nedsiden foruten Russell2000 som la på seg 0,41 prosent. Positiv børsdag i Europa onsdag, fallende EUR og tro på at rentenivået i Eurosonen holdes på dagens nivå bidrar. DAX i Tyskland la på seg gode 1,51 prosent. EUR Index på 95,90. I Østen er børsbildet noe blandet, Nikkei noe svakere, mens Shanghai og Sydney legger på seg 0,75 prosent. YEN fortsetter å handle sideveis, 109,65 mot USD og 131,40 mot EUR. AUD noe sterkere, 0,7525, mens Kiwi holder seg over 0,7000. Aluminiumsprisen stiger til 2315USDt, metaller for øvrig uendret. Negativiteten mot SEK fortsetter, EURSEK på 10,66 og SEKNOK på 0,9110. Harryhandel er igjen mer lukrativt. Det er ellers lite med nyheter fra våre naboer så hovedfokus er mot renter og rentebanen. Norges bank holder møte her hjemme i dag, konsensus er uendret og møtet har lite fokus i markedet. PMI tallene i går viser at kongeriket er i vekst noe som er underbygget av makrotall. Kronekursen holder seg dog på svake siden, forholdet til SEK synes påvirke mer enn våre egne tall EURNOK 9,7125 med USDNOK 8,1050 og GBPNOK 11,0150.