Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $73,00/fat -3,76% siden igår samme tid og -1,42% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen falt tungt på slutten av fredagens handel og mange peker på at eskalering i handelskrigen mellom USA og Kina. Det meldes om at Kina sier de skal legge toll på amerikansk oljeimport. Tradere peker på at det blir vanskeligere å selge skip med olje og langsiktige kontrakter med det sentimentet det er mellom USA og Kina. På fredag er det OPEC møte og det ventes at de øker produksjonen for å veie opp for bortfall av Venezuelansk og Iransk olje. Hvor mye er derimot usikkert. Noen analytikere ser det som positivt om de ikke øker, nøytral om de øker opptil 0,5m fpd og negativt om øker mer enn 0,5m fpd. Baker Hughes riggtelling viste fredag en økning på 1 oljerigg og -4 gassrigger.

EPR: Europris og Runsvengruppen AB (ÖoB) har blitt enige om å danne en felles nordisk plattform. Europris skal også kjøpe 20% av selskapet og har en opsjon på de resterende 80%. De skal starte felles innkjøp og utvikling av varekategorier. Alt i alt riktig strategisk av Europris, men lite substans i meldingen som kan slå på aksjekursen i dag.

VALUTA: Fokus mot USA-Kina og eskalering av skatte- og tollsatser sendte markedet lavere fredag ettermiddag. Alle USA børser falt i rødt. Dow tok av 0,34 prosent. USD Index på 94,50 og USD på sterke siden. EURUSD omsettes 1,1590. Europa falt også med samme usikkerhet, EuroStoxx 50 ned 0,44 prosent. Euro Index på 94,25. EUR handler noe svakere. EURCHF 1,1560 med EURGBP 0,8735. I Østen er børsbildet noe blandet, Nikkei og Shanghai ned, mens Sydney avslutter mandagen positivt. YEN stabil, 110,50 mot USD og EURYEN på 128,10. AUD 0,7450 mot USD. Metaller faller tilbake på samme handelsfrykt, Gull nede 1282USDo, Aluminium 2206USDo og Platinum på 888USDt. SEK falt tilbake fredag og åpner uka på samme nivå, 10,21 mot EUR og 0,9265 mot NOK. NOK blir et produkt av usikre nyheter der ute, vi så test 9,40 sist uke, men åpner 9,4550 mot EUR. USDNOK 8,1540 . Norges Bank har møte torsdag, konsensus er uendret.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.