Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $73,98/fat -0,22% siden igår samme tid og +0,83% siden Oslo Børs stengte. OPEC OPEC OPEC. Det er her fokuset ligger. I dag skal de møtes for å sette nytt produksjonstak. Når meldingen om produksjonstaket kommer er usikkert, møtet er i hele dag. Ryktene skal ha det til at forslaget på bordet er en økning på 1m fpd. Det er usikkert om alle delegatene ønsker å stemme over det.

MHG: Marine Harvest har mottatt positivt brev fra Konkurransetilsynet i Canada og fortsette transaksjonen med overtakelsen av Northern Harvest. Dette oppkjøpet ble først meldt om før jul og de fleste analytikerne har nok regnet inn økningen på omkring 5% som Northern Harvest. Så venter ingen nevneverdig kursbevegelse på bakgrunn av denne nyheten.

PLCS: Polarcus blir oppgradert hos ABG fra NOK 2,5 til NOK 3. Kjøp opprettholdes. De peker på at selskapet prises med en rabatt ifht flåteverdien, mens PGS handler omkring pari. Gitt en prising på selskapet uten noe særlig rabatt sammenlignet med flåteverdien, gir det selskapet et kursmål på NOK 3/aksje.

VALUTA: Amerikanske børser falt torsdag og Dow har nå en hel uke med negativ utvikling. Dow ned 0,8 prosent, mens Russell2000 tok av 1,01 prosent. USD Index faller tilbake, 94,40 og USD svakere i mange kryss. EURUSD 1,1625 og USDCAD 1,3300. SNB og BOE holdt begge rentene uendret torsdag. I BOE var avgjørelsen ikke enstemmig og tre medlemmer ønsket hevning. GBP noe sterkere, 1,3270 mot USD og 0,8765 mot EUR. CHF handler noe sterkere, 1,1515 mot EUR, USDCHF at 0,9905. Børsene i Europa hadde en tung dag, EuroStoxx 50 ned 1,05 prosent. Dax ned 1,44 prosent. Fokus mot handel og usikkerhet rundt siste tids handles uro. Euro Index 93,70 og EUR noe sterkere i mange kryss. I Østen er alle de store børsene negative tall, YEN noe sterkere. USDYEN 109,95 med EURYEN 127,95. Norges Bank leverte som ventet, uendret rente, men ga en tydelig beskjed til markedet at renter vil bli justert og konsensus er på septembermøtet. Krona styrket seg i etterkant av møtet men falt noe tilbake med økt fokus på Opec og oljeprisen. EURNOK åpner fredagen 9,4220 med USDNOK 8,0990.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.