Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $77,38/fat +1,04% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. De offisielle lagertallene fra DOE kom i går eter børs. Råoljelagrene var in line med API og viste fall på 9,9m, fat mot API som viste fall på 9,2m fat. Det samme var bensinlagrene som viste vekst på 1,2m fat mot API som viste vekst på 1,2m fat. Destillatene var falte mot API som viste vekst på 1,8m fat. Dette er andre uken produksjonen i USA ligger flatt. Etterspørselen er opp og importen er opp. Positiv rapport for oljeprisen.

SUBC: Subsea 7 melder om kontrakt offshore Angola. Kontrakten er substantial, dvs på mellom $150-300m. Kontrakten er for Total E&P Angola. Basert på selskapets tidligere nettomargin på 11,6% mener vi at denne kontrakten bør være verdt mellom $17,4-34,8m eller NOK142,48-284,96m. Dette tilsvarer per aksje NOK 0,44-0,87. Aksjen handles med en LTM PE ~17,24x. Legger vi det til grunn kan man si at kontrakten er verdt NOK 7,59-15/aksje.

NEL: Nel melder om en multimilliardkontrakt fra Nikola Motor Company. Nel skal levere 1GW fra 2020. De sier selv at dette er den største kontrakten inn hydrogenstasjoner noensinne. Anheuser Busch la inn en ordre tildigere i år på 800 Hydrog og el lastebiler og dette trenger 28 stasjoner. En slikt volum i en ordre uttaler NEL at gir en potensiell omsetning på $500m. Hvis vi legger samme ordreverdi på all de 448 stasjonene, kan dette gi en omsetning på $8mrd. Selskapet prises i dag til en EV/Sales på 7,04x, mens Peers på 1,03x. Selskapet melder ikke over hvor mange år dette skal diskonteres ned på. Legger vi til grunn 12 år (frem til 2030) blir det en årlig omsetning på USD 666m eller NOK 5453m. Selskapet har en gjeld på NOK 316m. Dette gir en (veldig) teoretisk aksjekurs på NOK 5,15, opp 77% fra gårsdagens close. Vi legger da ikke til grunn noen andre inntekter enn denne kontrakten.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.