Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $77,43/fat +1,18% siden fredag samme tid og +1,75% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling fredag viste et fall på 2 oljerigger. Vi er dog opp 14% åoå. CFTC tallene fredag viste at netto long økte, men grunnet en krafting økning i brutto long. Brutto short økte også. Over tid så har brutto short hatt en god korrelasjon på oljeprisen.

SUBC: I morgen skal Subsea avholde et analytikermøte i Oslo. Det ventes ikke store og høye vyer fra management, men investorene vil nok få avklaring på hva ledelsen tenker rundt marginpresset selskapet har opplevd i seneste tid. Viktige ting blir, hvor er gulvet når det kommer til marginer, hvordan ser 2019 ut og prosjekter som kan bekrefte marginforbedringer fremover. Aksjen har hatt en tung periode og stengte fredag på NOK 109,2. Snittkursmålet ligger på NOK 137,37.

VALUTA: Arbeidstallene i USA kom inn på linje med forventingene. Økt lønnsvekst bidro til høyere renter og nye Trump uttalelser rundt

skatt på Kina varer bidro negativt til børsene. Alle indekser med røde tall fredag. USD handler sterkere, 1,1545 mot EUR og Index på 95,40. I Europa var børsene stort sett uendret og ukens rentemøte i BOE og ECB blir høydepunkt. EUR Index på 93,60 og vi ser EURCHF teste 1,1200. Industriproduksjonstall fra England senere i dag. GBPUSD 1,2920. I Østen er usikkerhet rundt trade talks et negativt element. Shanghai ned 0,96 prosent. Nikkei handler med blå tall. YEN omsettes 110,90 mot USD og 128,15 mot EUR. AUD fortsetter å handle lavere mot USD, 0,7115. I Sverige gir valgresultatet mange spørsmål rundt styringsdyktighet. De to blokkene er like og spenning til de siste stemmesedlene som ikke er talt. SEK styrker seg på morgenkvisten og det kan synes at markedet hadde fryktet ett annet resultat. EURSEK 10,4275 med SEKNOK 0,9320. Inflasjonen her hjem ble sluppet kl 0800. Kjerne på 1,9 prosent yy mot ventet 1,7 prosent yy og for sist måned -0,5 prosent mot ventet -0,7 prosent. Isolert sett rentepositive tall. NOK styrker seg med SEK og inflasjon. EURNOK handler 9,7140 med USDNOK 8,4080.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.