Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $78,16/fat -1,49% siden igår samme tid og +0,14% siden Oslo Børs stengte. I går kom IEA med sin månedlige oljerapport. De hever sitt non-OECD etterspørsel med 0,16m fpd, men nedjusterer OECD etterspørsel. Total etterspørselsvekst som IEA estimerer er på 1,4m fpd. Non-OPEC tilbudsvekst er estimert til 2,01m fpd. Dette gir en 2018 Call on OPEC på -0,61m fpd. Dette er roughly in line med OPEC sitt estimat på -0,69m fpd. For 2019 estmimerer de en Call on OPEC på -0,37m fpd. Dette er litt mindre enn OPEC sitt estimat på -0,74m fpd.

DNO: DNO går ex utbytte i dag NOK 0,2/aksje. Det tilsvarer 1,29% fra gårsdagens close.

LAKS: I følge markedsaktører kommer lakseprisen til å ligge på NOK 57/kg neste uke. Det er litt ned fra NOK 61,9/kg fra forrige uke og ned fra NOK 59/kg denne uken. Dette er litt over samme nivå i fjor.

PLCS: Polarcus CEO Duncan Eley, uttaler at han tror markedet for tendere er opp 30% åoå. Han antar også at de har en flåteutnyttelse på omkring 85% i Q3-4. Han er også enig i Shearwater CEO som tror at prisene kommer til å ligge omkring 10% høyere neste år. Virker som at ordrene kommer tidligere og selv om TGS melder om flat utvikling i CAPEX, så er utsiktene positive for seismikk.

VALUTA: Positiviteten rundt mulig samtaler mellom Kina og USA sender børsene høyere. Effekten er tilsvarende negativ for USD som faller tilbake og Index ligger 94,50. EURUSD 1,1690 som fortsatt er innen siste tids range. USD faller også tilbake mot fremvoksende markeder. Risikoappetitt øker så fokus mot geopoltikken og handel. Detaljhandel- og vareproduksjonstall fra statene senere i dag. I motsetning til EU og BOE som holde renter uendret på sine møter torsdag valgte Tyrkia å heve renter fra 17,75 prosent til 25 prosent. Lire styrket seg markant. ECB holder seg til tidligere planer, nedjuster sine kjøp av verdipapirer og med dagens bilde vil de ble avviket ved årsskifte. Utfordringer for Eurosonen er ikke bort av den grunn og fokus mot makrobilde i tiden som kommer. EUR Index 93,50, EURCHF 1,1290. I Østen stiger Nikkei gode 1,19 prosent, mens Shanghai er uendret. I Kina øker statlige investeringer og demmer opp for utfordringer rundt handelskrigen. USDCNY 6,8550. YEN svakere, 111,90 mot USD og 130,85 mot EUR. AUD stiger noe, 0,7200 mot USD. I Sverige slippes inflasjonstall KL09,30, EURSEK 10,475 med SEKNOK 0,9175. Vår egen krone handlet mye av gårsdagen på sterke siden men svekket seg noe utover kvelden med olje og gevinst sikring. EURNOK 9,6100 med USDNOK 8,2200.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg