Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $77,68/fat -0,65% siden igår samme tid og -1,33% siden Oslo Børs stengte. I går nevnte vi at hedgefond har kuttet sin netto oljeeksponering, men dette var da hovedsakelig drevet av fall i WTI eksponering. Brenteksponering på nettonivå økte i forrige uke. Spreaden mellom Brent og WTI er på rekordhøyt nivå i det korte bildet (2015-2018). I det lengre bildet har spreaden vært betydelig høyere før. Vi legger til at uttalelser om økte tollsatser mot Kina dra oljen nedover.

AKSO: Aker Solutions har vunnet en kontrakt i Brasil fra Petrobas. Kontrakten er på tre år og har en verdi på BRL 250m (NOK 493,5m). Selskapet har i 2018 oppnådd en nettomargin på 1,9%. Legger vi dette til grunn er kontrakten verdt NOK 9,3765m. Dette tilsvarer NOK 0,03/aksje.

OLJESEKTOREN: Norges oljeoutput for august kom inn lavere enn forventingene. Produksjonen var på 1,502m fpd, 0,3% lavere enn hva NPD hadde estimert. Åoå er oljeproduksjonen ned 3,3% og ytd er produksjonen 3,5% lavere enn hva NPD har estimert.

VALUTA: Trump satte er rask stopp på siste dagers positive undertone i forventninger rundt handelssamarbeid. Han innfører 10 prosent toll med verdi på 200 mrd USD på Kinesiske varer. Kinas handelsminister uttaler i natt at samarbeid mellom Kina og USA er eneste løsning på pågående «tollkrig». Det synes klart at siste kapittel i denne sagaen ikke er skrevet. Børsene faller tilbake i USA. Nasdaq mest ned i USA med 1,43 prosent. USD så langt lite påvirket, USD index på 94,05 med EURUSD 1,1695. Euro børsene sideveis i går, men Trumps nye tollsatser ble annonsert etter close. Euro Index på 94,25 med EURCHF 1,1245. I Østen er børsbildet positivt. Nikkei på 7 måneder høy. Børsene handler med uttalelsen fra handelsministeren. YEN 111,95 mot USD med EURYEN 131,00. AUD handler 0,7205 mot USD. Gull omsettes 1204USDoz, mens Aluminium handler 2045USDt. I Sverige styrket SEK seg gjennom gårsdagen. Referatet fra siste rentemøte viser at bankens medlemmer ser for seg en rentejustering i desember. I dag slippes boligpriser og arbeidsledighet. EURSEK 10,4050 med SEKNOK 0,9175. NOK handler med positiv makro, olje og SEK. Rentemøte torsdag blir ukens store happening. EURNOK 9,5480 med USDNOK 8,1595.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.