Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $82,19/fat +0,39% siden igår samme tid og +1,12% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går. De viste en bygging av råoljelagre på 1,85m mot API som viste vekst på 2,9m fat. Bensinlagrene økte med 1,53m fat mot API som viste vekst på 0,95m fat. Destillatene falt med 2,23m fat mot API som viste fall på 0,94m fat. Etterspørselen falt med 1,14m fpd og importen var ned 0,22m fpd. Produksjonen økte med 0,1m fpd til 11,1m fpd. I våre øyne så virker denne rapporten relativt nøytral, kanskje litt negativ. Oljeprisen dog bryr seg ikke og handler over $82/fat. Det er usikkerheten med Iran og forventningene om at OPEC ikke veier opp som styrer nå. I grafen under er det tydelig hvordan markedet priser oljen. WTI (amerikansk lettolje) handles med en kraftig rabatt mot både Brent (nordsjøolje) og Oman (midtøsten) olje.

NRS: Norway Royal Salmon meldte i går kveld om at de frykter for ILA ved en lokasjon i Troms. Området har 300k fisk med en snittvekt på 1,3kg. De venter på svar på analyser. Hvis det viser seg at det er ILA melder selskapet om at det vil slå NOK 12m i på EBIT nivå for Q3’18. I våre øyne bør dette slå NOK 2-3 på aksjen på nedsiden.

VALUTA: Fed leverte som ventet og satt opp sine renter med 0,25 prosent til 2-2,25. Dette var på mange måter ventet og hadde begrensede markedsutslag. Det store spørsmål videre blir om økte importpriser, økt rentespread mot verden vil drive inflasjon høyere og igjen økte rente. Amerikansk økonomi fremstår som solid, men hvor er smertegrensen? De amerikanske børsene sluttet ned, Russell2000 mest med 1,02 prosent. USD handler noe sterkere, Index 94,15 med EURUSD 1,1700. Eurobørsene i positivt terreng onsdag, EuroStoxx50 opp 0,40 prosent. Euro Index 93,90. I Østen faller børsene og det er igjen bekymringer rundt Trump som styrer skuta. YEN omsettes 112,65 mot USD og 131,80 mot EUR. SEK handler sideveis, 10,3425 mot EUR og 0,9195 mot NOK, markedet avventer den politiske situasjon. Krona styrket seg igjennom onsdagen uten at det var spesielle hendelser i markedet. I morgen får vi Norges Banks valutasalgstall for oktober , neppe en market mover, men dog et viktig tall. EURNOK 9,5075 med USDNOK 8,1275. Fokus å børs og olje.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets and Trading. All Rights Reserved.