Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $82,06/fat -3,29% siden i går samme tid og -2,33% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går og viste kraftig bygging på råoljelagrene. Råoljelagrene steg med 9,7m fat mot ventet vekst på 2,6m fat. Bensinlagrene opp med 3,4m fat mot ventet 0,042m fat fall. Destillatene ned med 3,5m fat mot ventet 2m fat fall. Alt i alt, negativt for oljeprisen. UAE er ut og uttaler at de forventer å heve produksjonen i oktober og november for å holde på et stabilt oljemarked.

AKSJEMARKEDET: SP500 endte ned 3,3% i går og Nikkei endte ned 4,36%. Yielden på amerikansk 10 åring falt, noe som tyder på at markedet kjøper amerikanske statsrenter som hedge. VIXen opp 43,95% til 22,96 poeng. Oljeprisen har falt fra gårsdagens høy med nesten 4%. Vanskelig å komme med noen konkrete tanker på hvor mye Oslo Børs faller fra åpning, men vi antar en fall fra start på mellom (-2%) – (-3%).

NRC: NRC Group kjøper opp VR Track i i Finland og dobler størrelsen på selskapet. Selskapet er største i Finland og på fjerdplass i Sverige (rett bak NRC). Dealen går for en EV/EBITDA på 8x og 65% av summen betales i cash (€225m) og 9,9m aksjer. Basert på estimatene til VR sammen med NRC sine 2019 estimater kan man øke EBITDA med omkring 66% og EBITA 56%%. Med utstedelse av aksjer og andre kostnader vil effekten på bunnlinjen være mindre. Uansett, en spennende deal som bør heve bunnlinja kraftig og en deal som øker fotavtrykket til NRC kraftig.

VALUTA: Frykten for økt inflasjon og derav høyere rente påvirker siste døgns markeder. Høyere rente gir ofte vanskeligere inntjenings potensiale for de fleste selskaper. Krydrer vi usikkerheten med toll og avgifter er usikkerhetene mange og om fortsetter kan vi fort se marked inn i risk off modus og flow inn i safe haven plasseringer. USD svakere med usikkerhet, EURUSD på 1,1560 med Index på 95,05. Yield faller på amerikanske rentepapirer og synliggjør de høyere rentene. Inflasjonstall i dag klokken 1430. Det ventes en inflasjon på 2,3%. I Europa krydrer vi usikkerheten med Italia og om dagens trend fortsetter kommer det flere land inn på lista om lit. Euro Index på 93,45 md EURCHF på 1,1400. I Østen er det røde tall på alle børser, vi ser Taiwan slipper 6,31 prosent. YEN styrker seg, 112,10 mot USD og 129,55 mot EUR. AUD faller noe tilbake, 0,7075 mot USD. Gull omsettes 1196USDo, Aluminium på 2033USDt i Sverige KL0930, viktig for Riksbanken i sine vurderinger. EURSEK 10,5285 med SEKNOK 0,9025. Vår egen krone faller litt mellom alle disse stolene. EURNOK 9,5050 med USDNOK 8,2320. Fokus på forhold ute.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.