Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $76,72/fat -3,31% siden i går samme tid og -1,38% siden Oslo Børs stengte. Vi fortsetter litt på samme story som i går om at Saudi ønsker å blidgjøre Trump ved å øke produksjonen. I går ettermiddag meldte de at de kommer til å øke produksjon om nødvendig og at de kan øke med 1-2m fpd. I tillegg kom API tallene inn og estimerte at råoljelagrene steg med 9,9m fat mot ventet vekst på 3,7m fat. Bensinlagrene ned med 2,8m fat mot ventet fall på 2,4m fat. Destillatene ned 2,4m fat mot ventet fall på 1,9m fat. Alt dette sendte oljeprisen ned over 5% etter for dagen ($75,86).

OSLO BØRS: OSEBX indeksen stengte i går under 200 glidende snitt. Dette blir sett på av mange som et signifikant nivå og brudd under er negativt. Oslo Børs stengte altså under dette nivået første gang på over to år. Fokuset i markedet er økte renter og geopolitisk uro. Vi mener i utgangspunktet at verdensøkonomien går bra og at dette fallet er drevet av høy valuation på aksjer. Altså ingen grunn til å frykte en langvarig korreksjon. Blir det dog et geopolitisk kaos, noe vi ikke tror på, kan det bli en korreksjon. Det er tydelig at Saudi Arabia ønsker å løse opp i den «krisen» de er i nå. USA (SP500) stengte ned 0,55%, men på det verste var de ned 2,34%. Tydelig at markedet i USA kjøpte tilbake litt risiko, og ikke fortsatte nedsalget. Så det er positivt for Oslo Børs, men med en oljepris på 76-tallet peker det på en blandet åpning.

NHY: Norsk Hydro leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 39,77mrd mot ventet NOK 40,9mrd. Underliggende EBITDA på NOK 4,51mrd mot ventet NOK 3,62mrd. Underliggende EBIT på NOK 2,68mrd mot ventet NOK 1,82mrd. Bauxite & Alumina bedre grunnet høyere priser. Primærmetall bedre grunnet høyere priser og lavere kostnader. Energi leverte bedre grunnet økt produksjon. For videre har Hydro booket 50% av produksjonen på $2050/tonn (konsensus for alu pris er $2130/tonn). Selskapet forventer premium på $350-400/t, konsensu på $247/t. Dette gir selskapet en all-in pris på £2425/t mot konsensus på $2477/t. Så bedre tall, men en outlook som er litt lavere/in-line med konensus. Så kan nok ha en positiv dag i dag, men outlook er virker som markedet venter. Ifht Alunorte, uttaler selskapet at de er usikre på timing på eventuell full restart.

AKSO: Aker Solutions leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 6,5mrd mot ventet NOK 6,38mrd. EBITDA (ex. special items) på NOK 492m mot ventet NOK 450m. Ordreinntaket på NOK 5,9mrd mot ventet 6,12mrd og backlogen er nå på NOK 36,1mrd mot ventet NOK 36,76mrd. Det som er interessant er selskapets EBITDA margin på 7,5% mot ventet 7%. I et marked der frykter er marginpress, er det bra å se at AKSO klarer å levere marginvekst. Aksjen bør gå bedre enn sammenlignbare selskaper i dag, og noe opprevideringer på estimatene bør komme.

VALUTA: USD holder på siste dagers styrkelse, uro og renter gir USD støtte. Index på 95,75 med EURUSD 1,1465. USD styrker seg også mot emerging markets som isolert sett er følsomme for uro og usikkerhet. USDMXN 19,23 med USDBRL på 3,6955 og USDTRY 5,7520. Europa med en negativ børsdag i går, Euro Stoxx 50 tok av 1,5 prosent, mens DAX i Tyskland var ned 2,17 prosent. Italia, Brexit og generell uro er ting ECB tar med seg inn på rentemøtet torsdag. Euro Index noe lavere, 92,95, mens EURCHF handler 1,1410. GBP stabil om man kan bruke et slikt ord, 1,2980 mot USD og 0,8835 mot EUR. I Østen ser vi en blandet børsdag, Nikkei og Shanghai mot oppsiden, mens Sydney og Taiwan mot nedsiden. YEN handler 112,55 mot USD og 129,00 mot EUR. AUD holder seg under 0,7100. I Sverige slippes resultatet fra rentemøtet KL09,30. Konsensus er uendret rente så spenning er rettet mot hva de ser for seg på tidsaksen. Underliggende makro kan tilsi et signal om at renter vi justeres mot oppsiden om trend fortsetter. EURSEK 10,3460 med SEKNOK 0,9175. Norges Bank holder sitt møte i dag og resultatet derifra slippes KL10,00 torsdag. Fallende oljepris og negativ børs påvirker NOK negativt i det korte bildet så uttalelser rundt høyere rente fra NB i morgen kan påvirke NOK mot sterke siden. EURNOK hadde en volatil dag tirsdag, vi åpner 9,4940 med USDNOK 8,2850og fokus rettes mot børs og olje.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg