Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $65,3/fat -5,99% siden igår samme tid og -2,93% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen fortsetter sørover med et kraftig fall i går ettermiddag. Det pekes på den økonomiske veksten i Asia er svakere, I Kina så man fallende bilsalg og oktober viste -11,7% åoå. Ser vi på månedstakten er dette den fjerde måneden på rad med fallende bilsalg.

I Japan så vi en BNP utvikling på -1,2% mot ventet -1% annualisert. I India har en kraftig svekket rupee gjort at importen av varer har falt da prisen har økt kraftig. Det ventes at bilsalget også faller der. Legger vi til at mange raffinerier i Asia kjøpe store mengder olje i forkant av Iransanksjonene, trenger ikke de å kjøpe de samme volumene fremover i det korte bildet. Produksjonen til USA, Saudi og Russland har økt en god del den siste tiden.

SUBC: Subsea 7 fortsetter å kjøpe tilbake aksjer. De kjøpte i går tilbake 550k aksjer til en snittkurs på NOK 100,41/aksje.

EPR: Europris har nå siden kvartalspresentasjonen kjøpt tilbake aksjer omtrent hver dag. Selskapet har nå 3,12m egne aksjer på bok. Det er 1,87% av alle utestående aksjene.

KID: Interiørselskapet KID leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 368,1m mot ventet NOK 368m (forhåndsannonsert 8. oktober). EBITDA på NOK 78,9m mot ventet NOK 67m. Bunnlinja på NOK 51,9m mot ventet NOK 41,5m. De annonserer et halvårsutbytte på NOK 1,2/aksje, noe som gir et utbytte i 2018 på NOK 2,5/aksje, mot ventet NOK 2,58. Som sagt, my av veksten var forhåndsannonsert 8. oktober, men positivt at selskapet klarer å holde kostnadene ned og slå markedet på EBITDA og Bunnlinja. Positive tall som bør løfte aksjen sammenlignet med peers.

VALUTA: USD handler noe svakere en gårsdagen, vi ser EURUSD igjen på 1,1300 nivået. Index faller under 97 og omsettes 96,95 på morgenkvisten. Det er lite med nyheter, i aften kommer dog inflasjonstall, kjerneinflasjon slippes KL1430. Konsensus er en årstakt på 2,2 prosent. I Europa har UK og Europa enig om et utkast til en utgang for britene. Spenning til om gjennomføring, men stort steg mot avtale. GBP sterkere, 1,3000 mot USD og 0,8680 mot EUR og GBPNOK på 11,05. Spenning rettes også mot Italia, budsjett ikke avklart og skaper en usikkerhet. Eurobørsene med blå tall tirsdag, Euro Index på 92,70 og EURCHF på 1,1375. I Østen er bildet noe blandet, Nikkei opp, mens Shanghai og spesielt Sydney ned. YEN sideveis, 113,90 mot USD og 128,50 mot EUR. AUSDUSD på 0,7215. Metaller faller videre, Gull omsettes 1202USDo, mens Aluminium handler 1939USDt. Platinum på 838USDt. I Sverige er partene i regjeringskabalen ikke enig og kan synes som nye partnere må enes om samarbeid. SEK på sterke siden, 10,22 mot EUR og vi ser SEKNOK 0,9380 Inflasjonstall i dag KL1100 blir viktige. Vår egen krone handler svakere med olje og børs, utslagene er dog så langt veldig store og noe kan legges på at effekten av oljeprisfall veis opp av langt sterkere USD. Norske renter stabile. EURNOK åpner onsdagen 9,5875 med USDNOK 8,5000.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg