Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,36/fat +1,62% siden igår samme tid og -0,93% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen dro seg oppover et par dollar i går på bakgrunn av enda en OPEC uttalelse om å de skal kutte i produksjonen, de meldte nå et kutt på 1,4m fpd. Flere rapporter med fokus på den økonomiske utviklingen i Kina holder oljeprisen nede. Markedet er tydeligvis i en negativ trend der man nå ser på data istedenfor uttalelser og ser at produksjon øker og de store økonomiene faller tilbake. Vi fikk også API tall i går. De estimerte en vekst på 8,8m fat mot ventet vekst på 3,2m fat. Bensinlagrene opp med 188k fat mot ventet fall på 1,5m fat. Destillatene viste fall på 3,2m fat mot ventet fall på 1,7m fat. Alt i alt, negativt for oljeprisen. I dag kl 1730 kommer de offisielle EIA tallene.

SSO: Equinor kjøper 9,7% av Scatec Solar. De har altså kjøpt 11 020 000 aksjer til en totalpris på NOK 700m. Dette gir en aksjekurs på NOK 63,52/aksje. Underfond og selskaper av Equinor eier aksjer fra før, så total aksjebeholding eid av Equinor og døtre er på 11 348 855, tilsvarende 10,01%. Equinor og Scatec har jobbet sammen på flere prosjekter så naturlig at dette skjer. Vi venter at aksjen kommer seg opp mot kjøpskursen til Equinor i dag.

PGS: PGS har i en prosess med Japan oil, gas and metal national corporation (JOGMEC) tilbudt å selge Ramform Sterlig til dem. PGS forventer at salget skjer i Q1’19 og om det skjer uttaler PGS at det ikke kommer til å påvirke regnskapene nevneverdig. Om salget går igjennom kommer PGS til å reintrodusere Ramform Vanguard, dette vil da påløpe en CAPEX på $25m for å få båten i operativ stand med utstyr etc. En nyhet vi mener ikke kommer til å påvirke kursen sammenlignet med peers. Vi legger til at PGS har vunnet en kontrakt i Sør-Amerika på $192k/dag. Jobben er på totalt $75m ot 13 mnd. PGS kommer til å bruke to av sine Titan Ramform skip. Dagratene indikerer en økning på 6-10% åoå. Positivt.

VEI: Veidekke leverte tall i dag. Omsetning på NOK 8,8mrd mot ventet NOK 8,9mrd. Op. EBIT på NOK 452m mot ventet NOK 510m. EPS på NOK 3,25/aksje mot ventet NOK 3,36/aksje. Bommen sammenlignet med det som var ventet kan vise seg å komme fra Industrials, der blant annet Statens Vegvesen har kuttet volumene asfaltvolumene sine med 10% fra Veidekke. Innenfor Construction leverte de også dårligere, både på sales og margin. Selskapets EBIT margin i kvartalet var på 5,1% mot ventet 5,7%. Kursen i Veidekke har kommet seg godt tilbake etter nedskrivingene de meldte i sommer. Aksjen har hatt motstand over NOK 90/aksje, så med disse svake tallene vil nok aksjen gå dårlig vs peers i dag.

VALUTA: I USA falt børsene onsdag, alle de store indeksene var ned. Kjerneinflasjonen kom inn 0,1 prosent lavere enn konsensus så ingen økt trykk på renteforventningene. US10Y ligger 3,134, mens 30åringen ligger 3,368. USD noe svakere og handler igjen over 1,13. Vi åpner dagen 1,1335 mot EUR og Index på 96,70. Detaljhandelstall senere i dag. I Europa er det Brexit som er hovedtema. May fikk go ahead fra sin regjering i går. Det synes være en gi-og-ta avtale som vil gi utfordringer før endelige signaturer er på papiret. GBP handler 1,3015 mot USD og 0,8710 mot EUR. FTSE i London svakt ned i går. Euro Index på 93,00 med EURCHF på 1,1400. Alle børser i rødt onsdag. Italia og budsjett fortsatt uavklart. I Østen er børsbildet noe blandet. Nikkei noe lavere, mens Shanghai stiger på tro på nye samtaler mellom Kina og USA. Geopolitisk tøvær er alltid positive nyheter. YEN ligger 113,60 mot USD og 128,80 mot EUR. AUD stiger, 0,7280 mot USD. I Sverige forsetter man å være uenige om hvem som skal styre landet. I dag kommer arbeidstall KL 0930. Inflasjonstall i går var noe lavere enn konsensus og svekket SEK. Vi åpner dagen EURSEK 10,27 med SEKNOK 0,9360. Presset på olje og børs ga oss svakere NOK i går og vi åpner dagen med EURNOK 9,6160 og USDNOK 8,4780. Det er lite med nyheter her hjemme så fokus mot verden der ute.

EURNOK midt i siste tids range…. EURNOK siden sommer 2017

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg