Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $65,37/fat +0,21% siden igår samme tid og -0,92% siden Oslo Børs stengte. Det nasjonal Libyske oljeselskapet fjernet force majeure og har meldt at produksjonen snart skal starte opp igjen. Det kommer da i overkant av 300k fpd tilbake til markedet.

NORDISK BANK: I går opplevde en del av de nordiske bankene, med fokus på DNB og Nordea, et markedsfall på bakgrunn av en dokumentar som ble vist på finsk tv. Nordea og DNB har en JV som heter Luminor i Latvia. Dokumentaren skulle i forkant fokusere på Nordea, men grunnet denne JVen ble DNB dratt med. DNB ble aldri kontaktet i forkant av dokumentaren og det har ikke kommet ut i den dokumentaren at de har noe med de transaksjonene.

REC: Rec Silicon meldte under kvartalsrapporten at de kommer til å midlertidig stenge ned produksjonsanlegget på Moses Lake og avvente en eventuell handelsavtale. De melder i dag at de kommer til å holde produksjonen på 25% i lys av den positive utviklingen i forhandlingene mellom USA og Kina.

VALUTA: Mangel på resultater i trade taks er hovedfokus. De amerikanske børsene faller noe tilbake. Dow og Russell2000 tar begge av i underkant av 1 prosent. Renter holder seg stabile, mens USD styrker seg. EURUSD på 1,1325 og vi ser USD index 96,70. ISM indeks senere i dag. I Europa bygger det seg opp mot rentemøte torsdag. Siste tids makrobilde har ikke vært god lesning. I dag slippes detaljhandelstall for januar, konsensus er 1,3 prosent. Blandet børsdag i Europa mandag. Euro Index på 92,70 og vi ser noe sterkere CHF, EURCHF handler 1,1325. GBP noe svakere uten nyheter, GBPUSD 1,3155 med EURGBP på 0,8605. I Østen er børsbildet blandet, Kina stiger, mens Japan og Sydney faller tilbake. I Kina starter partikongressen og en viss spenning til føringer herifra. Skatt, vekst og stimuli er i fokus. YEN handler 111,95 mot USD og 126,75 mot EUR. AUD omsettes 0,7075 mot USD som er noe svakere enn mandag. Gull handler 1286USDo på linje med i går, Aluminium faller noe tilbake, 1880USDt. Finanspreget utviklingen i Sverige og Norge mandag. Rykter om flere aktører som har hatt dårlig rutiner rundt hvitvasking sender bankaksjer sørover, intet godt bakteppe for økonomien. EURSEK handler 10,6050 med SEKNOK 0,9250. NOK handlet svakere utover mandagen og har ikke reversert. EURNOK handler 9,8175 med USDNOK 8,6750.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.