Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $65,61/fat -0,79% siden igår samme tid og +0,64% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen følger litt på nedsiden etter et dovish møte fra ECB. Økt produksjon og frykt for økonomisk vekst er en dårlig cocktail når det kommer til råvarepriser. Ellers lite nytt for oljemarkedet.

AKSJEMARKEDET: Etter ECB i går og svake handelstall fra Kina, er ikke dagens fredag noe høydepunkt. Kinesiske eksporttall fralt det meste de har gjort på tre år (-20,7% åoå) og importen ned 5,2% åoå. Det er ventet børsnedang i dag basert på de europeiske futurene.

VALUTA: Som vi nevnte i går som en mulighet skjedde; ECB kuttet vekstanslagene sine. For 2019 ser de BNP vekst på 1,1% vs 1,7% (desember), for 2020 end fra 1,7% til 1,6%. Uendret for 2021. De melder da at de kommer til å holde renten uendret igjennom 2019. De peker på at risikoen er på nedsiden for vekst og inflasjon. ECB kommer til å sette i gang TLTRO-III med oppstart i september 2019 og slutt mars 2021. Formålet er å hindre kredittfrys fremover. Tydelige tegn fra ECB at de er usikre på fremtiden, men at de gjør det de (desperat) kan for å gi markedet en trygghet om at de kommer til å gjøre sitt for at markedet er stabilt.

Tysk statsgjeld og EUR/USD falt til sitt lavest nivå på lenge. Praten om at Europe = Japan blusser selvfølgelig opp etter dette møtet.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.