Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,66/fat +0,74% siden fredag samme tid og +0,42% siden Oslo Børs stengte. OPEC kansellerer møte i april og opprettholder kuttene til i hvert fall juni. Markedet tør ikke å satse på noe langsiktig oljeprisoppgang og ser vi under på forwardkurven fra 1. januar og i dag, ser vi at de konvergerer mot hverandre og markeder peker på at den oppgangen vi har hatt ikke skal vare.

QEC: Questerre melder om en økning av reservoarene på 60% fa Kakwa North områdene deres. Reservoarene er estimert økt fra 11,5m fat til 29,96m fat og verdien er estimert på et pre-tax nivå til å være på $228,95. Venter en positiv dag for aksjen.

KOG: Kongsberggruppen fortsetter å kjøpe tilbake egne aksjer. I går kjøpte de tilbake 11k aksjer til en snittkurs på NOK 134,1325. De har kjøpt tilbake totalt 333 369 aksjer. Tilbakekjøpsprogrammet er på opptil 1m aksjer.

NAS: Bjørn Kise meldte i går at han trekker seg som styreleder. Han har sittet i styret i 25 år og som styreleder i ni. Dette kommer nok ikke helt uventet i kjølvannet av budprosessen og kritikken styret har mottatt der. Det har kommer inn en del nye aksjonærer med sterke meninger og dette er et utfall man kunne tenke seg uansett.

VALUTA: Relativt sett et rolig døgn rundt omkring i verden. Amerikanske børser stiger i underkant av 0,4 prosent. Renter hoder seg på siste tids nivåer. USD sideveis, 1,1350 mot EUR med en Index på 95,90. I Europa kom handelsbalansen fra Unionen noe bedre enn ventet. I dag slipper Tyskland ZEW indeksen, konsensus er -11,0. Viktig å ta med nivåene på disse indekser som har falt over tid. Eurobørsene noe blandet mandag, DAX mot nedsiden, mens FTSE og resten av Europa la på seg noe. Euro Index på 93,50, EURCHF handler flatt rundt 1,1350. Brexit og usikkerheten om utfallet lever videre, en må nesten bare ha et åpent sinn da daglige betraktninger synes vanskelige. GBPUSD 1,3260, EURGBP 0,8555 og GBPNOK handler 11,35. Arbeidstall fra UK senere i dag. I Østen har vi røde tall på børsene, men utfallene er små. YEN noe sterkere, 111,30 mot USD og 126,25 mot EUR. AUD handler sideveis og ligger 0,7090 mot USD. Aluminium handler høyere, 1932USDt og metaller generelt stiger på morgenkvisten. NOK klarte ikke å holde på styrkelsen over helgen og svekket seg igjennom gårsdagen og kvelden. Ingen store endringer i makro eller oljeprisen. Norske renter stiger, interban renten er opp fra 1,27 til 1,37 prosent i mars. EURNOK åpner rundt mye omtalte 9,7000. USDNOK 8,5520 og SEKNOK 0,9270.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.